Jis atleistas jo paties prašymu, BNS trečiadienį sakė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis. Įsakymą dėl jo atleidimo priėmė laikinasis Kalėjimų departamento vadovas Viktoras Davidenka.

Spalio 26 dieną apie 9 val. gavus anoniminį pranešimą, buvo patikrintas dviejų Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų blaivumas. Per pirminį patikrinimą alkoholio kiekio matuokliu įstaigos direktoriaus pavaduotojui D. Prokarenkai buvo nustatytas 0,7 promilės girtumas, šios įstaigos Administracijos skyriaus viršininkui Virginijui Zabarauskui – 0,6 promilės girtumas.

Abu pareigūnai su alkoholio kiekio matuoklio rodmenimis nesutiko, todėl buvo nuvežti į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti.

Dėl galimai šiurkščių tarnybinių nusižengimų Kalėjimų departamente pradėti tarnybiniai patikrinimai. Pasak departamento, pareigūnui, atleistam iš tarnybos savo noru, tarnybinis patikrinimas tęsiamas toliau. Jo rezultatai turėtų būti perduoti Valstybės tarnybos departamentui.

Paskutiniu metu užfiksuota ir daugiau neblaivių įkalinimo įstaigų darbuotojų.

Spalio 29 dieną Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnas nustatė neblaivų Kybartų pataisos namų prižiūrėtoją. Apie 7.30 val. tikrinant įeinančius į įstaigą asmenis, kilo įtarimas dėl Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesniojo specialisto blaivumo – iš jo sklido alkoholio kvapas.

Pareigūnui buvo pasiūlyta blaivumą patikrinti alkoholio matuokliu. Prižiūrėtojui nustatytas 0,7 promilės girtumas. Apie tai pranešta įstaigos vadovui, pareigūnas nušalintas nuo pareigų ir pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Lapkričio 13 dieną Šiaulių tardymo izoliatoriaus prižiūrėtojas įtariamas neblaivus ne darbo metu sukėlęs avariją ir policijai siūlęs kyšį. Jam gresia atleidimas iš tarnybos.