„Tai įvyksta ne dažnai. Bet kai įvyksta, per tą vieną žmogų pasijaučiame esame vieningi, įrodę pasauliui, kad galime, kad esame stiprūs.

Savu laiku tai padarė mūsų lakūnai Steponas Darius ir Stasys Girėnas lėktuvu „Lituanica“ perskridę Atlantą. Dabar tai daug žmogiškų jėgų, ištvermės bei vidinės brandos reikalaujančiu būdu padarė Aurimas Valujavičius“, – rašoma valstiečių pranešime.

Tokia kelionė, pasak jų, turi būti deramai įvertinta.

„Tai yra vienas mus kaip tautą vienijančių ir stiprinančių momentų, todėl tai turi būti deramai įvertinta. LVŽS frakcijos Seime nariai jau pradėjo rinkti dokumentus ir teiksime juos prašydami šalies Prezidentą, Liepos 6 d. pagerbti Aurimą Valstybiniu apdovanojimu. Jis neabejotinai jo nusipelnė“, – priduriama LVŽS pranešime.

Kaip Delfi jau skelbė, prieš keturis mėnesius iš Ispanijos išplaukęs keliautojas A. Valujavičius sėkmingai įveikė didžiausią savo gyvenimo iššūkį – vienas, be pagalbos ir palydos iš šono irkline valtimi perplaukė Atlanto vandenyną ir antradienį pasiekė Majamio krantus.

Šia kelione Aurimas Valujavičius siekė vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Daugiau apie istorinę lietuvio kelionę ir įspūdžius pasiekus krantą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)