Trečiadienio diena visoje šalyje bus apniukusi, tik ties pietiniais šalies rajonais atsiras daugiau pragiedrulių. Po pietų priartėjus šiltajam atmosferos frontui, lietaus sulauksime didžiojoje šalies dalyje.

Tik pietiniuose rajonuose iškrentantys lietaus kiekiai bus menkesni. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, bus apysmarkis, o ties šiaurės vakariniais šalies rajonais, ten kur ir lietaus bus daugiau, gali įsismarkuoti vėjo gūsiai iki 15-18 m/s. Įdienojus oras šils iki 8-13 laipsnių šilumos ir šilčiausia diena numatoma ties pajūriu, o vėsiausia – ties rytiniais šalies rajonais.

Ketvirtadienį situacija išliks panaši. Naktį dar daug kur numatomas lietus, ties vakariniais ir šiauriniais rajonais bus intensyvesnis, o Pietų Lietuvoje lis mažiau.

Vėjas pūs iš pietvakarių, išliks smarkokas ir vakariniame šalies pakraštyje gūsiai užpūs iki 17 m/s. Naktis bus itin šilta ir oro temperatūra svyruos tarp 7-12 laipsnių šilumos. Vėsesnė temperatūra išliks Rytų Lietuvoje ir keliaujant į vakarus bus šilčiau.

Ketvirtadienio dieną Lietuvoje vyraus nedidelis lietus. Vėjas krypties nekeis, išliks 8-13 m/s ir pavojingų vėjo gūsių jau nelaukiama. Dieną oras šils vis labiau ir pasieks net 10-15 laipsnių šilumą.

Artėjant savaitgaliui žemo slėgio sūkurį išstums aukštesnio slėgio laukas. Kartu su juo pasitrauks ir lietaus debesys, o oras dienomis bus rudeniškai šiltas ir svyruos tarp 10-15 laipsnių šilumos.