Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis „Delfi“ pabrėžė, kad viešosios tvarkos pareigūnai ir policijos pajėgos patruliuoja ir tikrina ir visą miestą bei paplūdimius. O šeštadienį planuojama dar gausesnis pareigūnų desantas, tad tie, kurie nepaiso žodinių perspėjimų, turės mokėti baudas.

„Prekyba iš tokių automobilių karantino metu yra draudžiama. Jau esame skyrę baudas. Bet panašu, kad kol negaus 500 eurų ar didesnės baudos, kai kurie nesupras, kad draudžiama“, – sako A. Cesiulis.

Policijos pareigūnai mieste jau ne pirmą dieną važinėja įjungę garsiakalbius, per kuriuos žmonėms primena laikytis atstumo ir geriau likti namuose. Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis neslepia, kad baudų piktybiniai pažeidėjai neišvengs.

„Pareigūnai patruliuoja, tikrina. Aišku, prie kiekvieno pažeidėjo po pareigūną nepastatysi, reikia žmonių sąmoningumo“, – sako G. Mačiulaitis.

Sugriežtinto režimo metu ne visoms net ir maistu prekiaujančioms įmonėms leidžiama veikla. Be to nurodoma, kad „Prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama, privaloma tiek darbuotojams, tiek klientams užtikrinti saugias sanitarines, higienos sąlygas bei aprūpinimą būtinomis apsaugos priemonėmis, atsižvelgiant į valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytus reikalavimus“.

To iš nediduko automobilio kava ir saldumynais prekiaujantys asmenys negali užtikrinti, tad tai dar viena priežastis, kodėl tokiems prekiautojams reikėtų palūkėti karatino pabaigos.

Toks pat automobiliukas prieš kelias dienas buvo pastatytas ir prie tako į Olando kepurę.

Klaipėdos rajono savivaldybė, priėmusi draudimą ten lankytis žmonėms, praėjimus ir automobilių stovėjimo aikšteles aptvėrė „Stop“ juostomis. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas penktadienį teigė, kad jei žmonės nebus supratingi, miestiečių pamėgtose vietose taip pat atsiras papildomi draudimai. Tad jei žmonės nori išsaugoti savo pamėgtas pasivaikščiojimų vietas atviras, turi elgtis atsakingai ir sąmoningai.

Policija stiprina budėjimą

Policija, pasieniečiai ir kitos tarnybos savaitgalį stiprina budėjimą viešosiose erdvėse, didžiausią dėmesį žadam skirti kontrolei, kaip gyventojai laikosi dėl koronaviruso įvesto karantino taisyklių.

Policijos pareigūnai stiprina budėjimą parkuose, skveruose, paplūdimiuose ir visose kitose vietose, kur įprastai renkasi daugiau žmonių, jie bus įspėjami nesibūriuoti.

„Pasitelksime policijos rėmėjus, kviečiame jungtis šaulius. Yra parengti įspėjimai, leidžiami per garsiakalbius, tikimės, kad pakaks su žmonėmis pasikalbėti“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Ypatingą dėmesį savaitgalį pareigūnai skirs ir pajūriui. Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo spaudai Giedrio Mišučio, ar laikomasi karantino, saviizoliacijos taisyklių pareigūnai stebės Neringoje, Palangoje, Klaipėdoje.

„Bus pasitelkiami papildomi pasieniečių ekipažai. Planuojami veiksmai savaitgaliui, jei bus poreikis – būsime ir darbo dienomis“, – sakė G. Mišutis.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas teigė, kad į pagalbą pareigūnams Klaipėdoje žada atvykti ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Šalyje karantinas įvestas kovo 16-ąją ir truks mažiausiai iki balandžio 13-osios. Jo metu uždarytos švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maisto išsinešimui paslaugą, draudžiami renginiai, neteikiamos nebūtinos paslaugos, neveikia parduotuvės, išskyrus maisto prekių, vaistines, degalines.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose, lankytis po vieną šeimos narį.