Į DELFI kreipėsi savo vardo nenorėjusi atskleisti keleivė, skridusi vienu lėktuvu su vyriausybine A. Butkevičiaus delegacija. Ji piktinosi, kad iš Rygos 15 val. 30 min. turėjęs pakilti lėktuvas išskrido vėliau.

„Valanda vėlavimo sugriovė visus planus. Girdėjau daugiau nusiskundimų. Net prie stiuardesių priėję žmonės piktinosi, kad vėlavome pakilti dėl premjero“, – pasakojo keleivė.

A. Butkevičiaus atstovas spaudai Mindaugas Janulionis DELFI aiškino, kad lėktuvas išskristi iš Rygos vėlavo ne dėl premjero kaltės, o dėl techninių kliūčių.

Anot jo, laikinasis Vyriausybės vadovas su palyda į Rygos oro uostą atvyko likus pusvalandžiui iki skrydžio.

„Atvykome laiku. Skrydis buvo numatytas 15 val. 30 min. Delegacija kartu su premjeru atvyko į oro uostą 15 valandą ir laukėme. Bet skrydis buvo atidėtas kelis kartus“, – aiškino M. Janulionis.

Laikinojo premjero atstovas spaudai svarstė, kad keleiviai galėjo pamanyti, jog skrydis atidėtas dėl A. Butkevičiaus vėlavimo, nes Vyriausybės vadovas laukė svarbiems asmenims skirtoje oro uosto salėje ir į lėktuvą įlipo vienas paskutiniųjų.

„Kadangi premjeras vienas iš paskutiniųjų įlipo į lėktuvą, turbūt žmonėms pasirodė, kad reikėjo laukti jo“, – sakė M. Janulionis.

Jo teigimu, A. Butkevičiui ir jo komandai iš Rygos vėlavęs skrydis didesnių nepatogumų nesukėlė.

Laikinasis premjeras A. Butkevičius penktadienį Rygoje dalyvo Baltijos Ministrų Tarybos ministrų pirmininkų susitikime.

Kaip skelbia Vyriausybės kanceliarija, A. Butkevičius su Latvijos ir Estijos premjerais Mariu Kučinskiu bei Juriu Ratu aptarė saugumo stiprinimo regione, transporto ir energetikos infrastruktūros, Rytų partnerystės, Europos Sąjungos darbotvarkės ir kiti aktualius regioninio bendradarbiavimo klausimus.