Dviem savaitėms atidėti klausimo dėl savivaldybės administracijos valdymo struktūros pakeitimo nuo 2012 m. kovo 1 dienos svarstymą valdančiosios koalicijos pasitarime pasiūlė buvęs Kauno miesto meras, Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius.

"Nesu linkęs mėtyti iš darbo žmonių, kaip tai darė anksčiau konservatoriai ar mėgina dabar daryti socdemai. Išmėtyti darbuotojus vien dėl to, kad akių spalva nepatinka ar partiškumas - ne tas, - tikrai ne mūsų partijos nuostata. Mums svarbu dirbančiojo kvalifikacija, jo gebėjimai ir reikalo išmanymas. O jei pagal partinę priklausomybę įtaisytas administracijos tarnautojas nesugeba atlikti normaliai savo darbo, tai - bėda visai savivaldybei.

Žinoma, ir miestui nuo to - tik blogiau, kai nekvalifikuoti žmonės spręs jo reikalus. Jau dabar matom, kad dalis projektų tarsi pakimba ore, ir Europos Sąjungos lėšos važiuos pro šalį. Kaunas dėl to tik nukentės. Todėl ir pasiūliau neskubėti kirsti iš peties. Nes reikia gerai išnagrinėti ne tik darbo grupės sudarytą planą - skaičiukus, langelius, bet matyti už viso to stovinčius žmones. Ir jausti atsakomybę", - teigė A. Garbaravičius.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Navakausko, "reforma vyksta ne dėl savivaldybėje dirbančių žmonių, o kad būtų galima tobuliau valdyti". To siekiant, panaikinti departamentai savivaldybės administracijoje. Be to, žadama sumažinti smulkesnių jos padalinių skaičių.

"Politikai pateikė tam tikrų pasiūlymų dėl reorganizacijos. Į tai bus atsižvelgta. Iš esmės Kauno miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos susirinkime buvo pritarta darbo grupės pateiktai formuluotei. Jei taryba priims sprendimą, ateityje savivaldybės administracijoje bus 34 skyriai. Mieste ir toliau veiks 11 seniūnijų.

Tiesa, "Vieningo Kauno" nuomone, jas derėtų sustambinti, kai kurias mažesnes seniūnijas prijungiant prie kitų, didesnių. Tačiau prieš tai reikia išklausyti ir gyventojų nuomones. Gal ateityje seniūnijos pasikeis, bet kol kas jos dirbs kaip dirbusios", - aiškino A. Navakauskas.

Ketvirtadienį miesto taryba turės apsispręsti tik dėl administracijos darbuotojų skaičiaus. Siūloma patvirtinti didžiausią leistiną Kauno miesto savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių užmokestį iš savivaldybės biudžeto, pareigybių skaičių: nuo spalio 3 d. iki 2012 m. kovo 1 d. - 768, vėliau - 750.

Apie savivaldybės administracijos valdymo struktūros pakeitimus tarybos posėdyje Kauno politikai numato diskutuoti spalio 12 dieną. Jeigu tuomet bus priimtas sprendimas dėl reorganizacijos, funkcijas ar tik pavadinimus keičiančių savivaldybės administracijos padalinių darbuotojai gaus įspėjimus apie galimą atleidimą iš darbo.