AT teisėjų kolegija antradienį atkreipė dėmesį, kad apie bylos nagrinėjimą nėra informuoti kiti jos dalyviai – įmonių grupės „Rubicon group“ atstovai. Todėl nuspręsta posėdį atidėti.

Atidėti bylos nagrinėjimą prašė ir A. Zuokas. „Manau, kad vienoks ar kitos teismo sprendimas dabar, kai vyksta rinkimų kampanija, visuomenės gali būti suprastas dviprasmiškai“, - sakė jis.

Kito posėdžio datos AT antradienį nepaskelbė.

DELFI primena, kad po kelerius metus užtrukusio teismų maratono apkaltinamąjį nuosprendį A. Zuokui šiemet kovą paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Politikui buvo paskirta 12,5 tūkst. litų bauda.

Kartu su A. Zuoku buvo nuteisti „Rubicon group“ atstovai Andrius Janukonis ir Darius Leščinskas. Teismas nustatė, kad politikas ir verslininkai, siūlydami V. Drėmai didelės vertės projektavimo sandorį, sumokėjo 45 tūkst. litų už jo balsą per 2003 metais vykusius mero rinkimus.

A. Zuokas AT prašo panaikinti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, o Generalinė prokuratūra, anksčiau siekusi, kad jam būtų skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, dabar teismo prašo perkvalifikuoti nuosprendį iš „bandymo papirkti“ į papirkimą ir skirti A. Zuokui didesnę piniginę baudą.

AT A. Zuoko bylą nagrinės jau trečią kartą, o iš viso vadinamoji Vilniaus mero rinkimų byla teismuose nagrinėjama daugiau kaip ketverius metus.