Dabar ji kovoja su Vilniaus miesto savivaldybe dėl tūkstančio eurų. Tiek savivaldybei kainavo sutvarkyti šiukšles po rugpjūčio 10 dienos mitingo prie Seimo, kuris vėliau virto riaušėmis.

„Po įvykusio renginio teritorija buvo nesutvarkyta, todėl miestas ėmėsi priemonių, kad ta teritorija būtų sutvarkyta, to nepadarė renginio organizatorius“, – LNK sakė Vilniaus savivaldybės atstovas Gintautas Runovičius.

Pagal galiojančią tvarką, pasibaigus mitingui jo organizatorius turi per valandą sutvarkyti teritoriją ir išvežti šiukšles. O A. G. Astrauskaitė, anot savivaldybės, pasibaigus mitingui nei per valandą, nei kitą dieną teritorijos nesutvarkė.

Vilniaus miesto savivaldybė pasamdė Seimo prieigas sutvarkyti bendrovę „Mano aplinka“, ji šiukšlių tvarkymą įvertino kiek daugiau nei tūkstančiu eurų. Šią sumą savivaldybė iš A. G. Astrauskaitės dabar bando atgauti per teismą.

Tačiau mitingo organizatorė už šiukšles mokėti nesutinka, sako, kad viskas buvo sutvarkyta.

„Buvo surinkę porą, labai nedaug tų šiukšlelių moterys ir labai tvarkinga liko vieta“, – LNK sakė protesto organizatorė.

A. G. Astrauskaitė nesutinka mokėti už tai, kas liko po riaušių.

„Jie man bando pripaišyti vakaro ir jau net nakties sulaukus įvykius aplink visą Seimą. Ten, kur vyko tos riaušės aš nedalyvavau ir nežinojau, kad ten žmonės eis“, – sakė ji.

Mokestis už šiukšlės nėra vienintelės A. G. Astrauskaitės išlaidos po mitingo. Jai išvengti baudų nepavyko, už įvairius pažeidimus A. G. Astrauskaitei policijai skyrė 370 eurų baudą. Vienas iš pažeidimų, kad mitingas vyko arčiau nei 75 metrai nuo Seimo.

Nors A. G. Astrauskaitė ne kartą ragino mitingo dalyvius stovėti atokiau nuo Seimo, to paisė ne visi.

Per kitą mitingą spalį dėl A. G. Astrauskaitės raginimų pažeisti valstybės suverenitetą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai kol kas niekam nepateikti.