Pagal A. Stasiškio parengtą projektą, Seimas turėtų pasiūlyti Vyriausybei iki spalio 30 d. parengti SSRS okupacijos padarytos žalos Lietuvai atlyginimo problemos sprendimo strategiją ir sudaryti konkrečių veiksmų planą.

Už SSRS okupacijos žalos atlyginimo problemų sprendimą ir visų su tuo susijusių klausimų koordinavimą turėtų būti atsakinga vyriausybinė darbo grupė. Su jos sudėtimi, veiklos nuostatais ir žalos atlyginimo problemų sprendimo strategija bei veiksmų planu turėtų būti supažindinti Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetai.

Parlamentaro manymu, Vyriausybė turėtų patvirtinti tvarką, kaip teikti paramą rengiant Lietuvos piliečių ieškinius dėl okupacijos žalos atlyginimo. Be to, ji turėtų ne rečiau kaip kartą per Seimo sesiją informuoti parlamentarus, kaip sekasi spręsti šias problemas.

Panašų projektą A. Stasiškis kartu su dar keliolika parlamentarų buvo pateikęs pernai rudenį.

Šis projektas buvo įsakmesnis. Juo buvo siūloma pavesti, o ne pasiūlyti Vyriausybei iki šių metų kovo 15 d. parengti SSRS okupacijos žalos atlyginimo problemos sprendimo strategiją ir sudaryti konkrečių veiksmų planą.

Tačiau Užsienio reikalų komitetas pasiūlė pernykštį projektą grąžinti tobulinti. Seimas praėjusią savaitę paskutinę pavasario sesijos dieną pritarė tokiam siūlymui.

SSRS okupacijos žalos atlyginimas jau ne vienus metus kelia galvos skausmą Lietuvos diplomatams ir politikams. 1992 m. piliečiai visuotiniame referendume pritarė, kad būtų atlyginta Lietuvos žmonėms ir valstybei padaryta žala.

2000 m. priimtu įstatymu Vyriausybė buvo įpareigota sudaryti derybų su Rusija delegaciją. Tuomet buvo paskaičiuota, kad Lietuvai per okupaciją buvo padaryta 20 mlrd. JAV dolerių (pagal tuometinį kursą – 80 mlrd. Lt) žala.