A. Štaras primena, kad partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija spalio 12 d.
, kad „Rubicon group“ negaus šio sklypo, jis turi būti grąžintas teisėtiems savininkams.

„Nesunku nuspėti, kas paskatino valdančiąją daugumą pakeisti savo ankstesnę poziciją ir padovanoti „Rubikonui“ žemės sklypą, kurio vienas aras yra vertas ne mažiau kaip 50 tūkst. litų. Panašu, kad šia dovana bandoma į daugumos gretas susigrąžinti to paties „Rubikono“ įmonėse dirbantį tarybos narį Gintarą Kazaką, kuris kartu su kitais dviem tarybos nariais ką tik įkūrė naują frakciją ir viešai paskelbė norįs būti su dauguma, nesvarbu, kokia ji būtų“, - teigiame LRLS frakcijos pranešime.

DELFI primena, kad praėjusių metų pabaigoje A. Štaro vadovaujama Privatizavimo komisija nepatvirtino „Lazdynų būsto“ akcijų privatizavimo rezultatų, kartu iš aukciono laimėtojo „City service“ atėmė galimybę įsigyti automobilių stovėjimo aikštelę, esančią 2 ha sklype Parodų g. 2, Vilniuje.

Bendrovė „City service“ kreipėsi į teismą, prašydama įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybę patvirtinti aukciono rezultatus ir dar vienai „Rubicon“ grupės įmonei perduoti „Lazdynų būsto“ akcijas kartu su visu nekilnojamuoju turtu, kuris, anot liberalų, „tikriausiai yra kur kas vertingesnis, nei už akcijas pasiūlyta beveik 7,5 mln. Lt pirkimo suma“.

Dėl sklypo Parodų gatvėje, kurį liberalai šiuo metu jau vertina 10 mln. litų, A. Štaras ir verslininkai yra apskundę vienas kitą teisėsaugai, pradėtas tyrimas.

Šiemet LRLS frakcijos seniūnas A. Štaras atsistatydino iš Vilniaus vicemero posto, o G. Kazakas pasitraukė iš valdančiosios frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ bei kartu su dviem Lietuvos rusų sąjungos atstovais sostinės savivaldybės taryboje įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.