Tyrimą dėl galimo parlamentarės papirkinėjimo atliekanti Vilniaus apygardos prokuratūra stebisi tokiu politikės elgesiu ir artimiausiu metu žada dėti tašką šioje baudžiamojoje byloje.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo prokuroro skundą dėl lapkričio 5 dieną apylinkės teismo priimtos nutarties, kuria panaikintas nutarimas skirti Seimo narei 15 MGL dydžio - 1 tūkst. 950 litų baudą. Tokio dydžio baudą parlamentarei buvo nusprendęs skirti prokuroras, nes ji atsisakė įvardinti asmenį, kuris esą jai siūlė kyšį.

A. Stancikienei jau anksčiau buvo skirta bauda, kurią ji sumokėjo. Antrą kartą už vengimą duoti parodymus nubausta politikė pasiskundė apylinkės teismui. Šis konstatavo, kad A.Stancikienė už tą patį negali būti baudžiama du kartus. Vilniaus apygardos teismas prokuroro skundą atmetė. Kadangi dar vyksta ikiteisminis tyrimas, teisėjai išsamiau nutarties motyvų nekomentuoja.

Kaip skelbta, vasario viduryje Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo papirkinėjimo, kai A.Stancikienė prabilo, kad jai kyšis pasiūlytas už tai, jog ji neateitų ar bent pavėluotų į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdį, kuriame bus svarstomas skalūnų dujų žvalgybos Žygaičių kaime klausimas.

Į prokurorus kreipėsi konservatorius Liutauras Kazlavickas.

A.Stancikienė neįvardijo kolegos, kuris bandė ją papirkti ir pati į prokurorus nesikreipė.

Seimos narys turi teisinę neliečiamybę, tačiau baudos skyrimas jo laisvės nevaržo, todėl Seimo sutikimas tam nereikalingas.