Vilniuje gyvenančiai porai leidimą susituokti Ignalinos rajone davė šio rajono meras.

Buvęs ekspremjeras ir jo draugė pareiškimą tuoktis į Ignalinos rajono civilinės būklės aktų įrašų skyrių atnešė prieš mėnesį, kaip ir reikalauja įstatymai.

Vienintelis A.Šleževičiaus prašymas buvo, kad sutuoktuvės vyktų ne oficialioje aplinkoje, o jo sodyboje ant ežero kranto.

Šioje sodyboje ekspremjeras mėgsta leisti laisvalaikį. Ten turėjo atvykti ir santuoką registruojantis pareigūnas.

Ignalinos rajono civilinės būklės aktų įrašo skyriaus vedėja Milda Mačėnienė, sutuokusi ekspremjerą ir jo draugę, sakė, kad tokių prašymų pasitaiko labai retai, tačiau tai įstatymams neprieštarauja.

Vakaruose tokia procedūra laikoma įprasta.

Sutuoktuvių ceremonija įvyko praėjusį ketvirtadienį apie 18 valandą. Joje dalyvavo apie penkiolika svečių.

Kambarys, kuriame vyko sutuoktuvės, buvo papuoštas rožėmis ir žvakėmis. Jaunoji vilkėjo ilgą violetinio atspalvio suknelę iš lengvos medžiagos. Pasak mačiusiųjų ceremoniją žmonių, sutuoktiniai atrodė labai laimingi ir mylintys vienas kitą.

Po to, kai pareigūnė atliko privalomą sutuoktuvių ceremonialą, jaunieji pasikeitė žiedais. Jie kiek skyrėsi nuo tradicinių vestuvinių žiedų - buvo platesni ir puošnesni. Jaunuosius palaimino ir monsinjoras Kazimieras Vasiliauskas.

52 metų A.Šleževičiui ir 45 metų jo žmonai Janinai tai - antrosios vedybos. Jų draugystė prasidėjo prieš kelerius metus, tada abu dar turėjo kitas šeimas.

A.Šleževičius tada buvo Vyriausybės vadovas, o J.Račkienė dirbo Vyriausybės valgyklos vedėja.

Premjero tarnybinis romanas labai įskaudino J.Račkienės vyrą, kuris taip pat dirbo Vyriausybės aparate, dažnai darbo reikalais bendraudavo su A.Šleževičiumi.

Valdas Račkys yra specialiosios paskirties akcinės komunalinių paslaugų bendrovės prie Lietuvos Vyriausybės direktorius.

Tuometė premjero žmona Birutė Šleževičienė sunkiai išgyveno vyro neištikimybę. Žurnalistams ji yra sakiusi, kad jos vyro romanas su Janina - tai faktas, kurio ji negalinti pakeisti. Bet moteris vis dar tikėjosi, kad vyras sugrįš į šeimą.

J.Račkienės vyras, negalėdamas atleisti žmonai neištikimybės, išsiskyrė su ja. Janina savo noru išėjo iš darbo Vyriausybėje.

Netrukus A.Šleževičius paliko savo žmonai Birutei butą Žvėryne ir su drauge Janina apsigyveno miesto centre, netoli Rusų dramos teatro.

Su pirmąja žmona Birute A.Šleževičius oficialiai išsiskyrė 1999 metų balandį po 29 bendro gyvenimo metų. B.Šleževičienė liko gyventi su penkiolikmete dukterimi Aiste, kuri netrukus išvažiavo mokytis į Didžiąją Britaniją. Vyresnioji duktė 28 metų Kristina su savo šeima gyvena atskirai.

Skyrybos įvyko A.Šleževičiaus iniciatyva. Jo buvusi žmona labai sunkiai išgyveno šį faktą, skundėsi vienatve, po skyrybų sirgo depresija. A.Šleževičius ir toliau išlaikė buvusią žmoną.

Praėjusių metų spalio 27 dieną B.Šleževičienė buvo rasta negyva savo bute Vilniuje, pilnoje vandens vonioje.