Seimo narys aiškino, kad šių dviejų parlamentarų blaivumu suabejojo rinkėjai, tačiau paprašius paneigti anoniminę informaciją, ar jis tik nėra vojeristas, A. Šedžius pareikalavo Tarptautinių žodžių žodyno.

„Gerbiamas šventas A. Šedžiau, tai aš irgi gaunu įvairių rinkėjų laiškų apie įvairius Seimo narius. Bet yra etika, yra profesinis solidarumas. Pats pretenduodamas į šventuosius, a priori smerkdamas ir šmeiždamas, užsiiminėdamas politiniu chamizmu laikaisi teisus. Tai tu man paneik kai kurių rinkėjų klausimą apie tamstos personaliją, jog tu esi vojeristas“, - į kolegą kreipėsi liberalcentristas Vytautas Bogušis.

Tačiau į klausimą A. Šedžius iš pradžių atsakė tyla. Kiek atitokęs parlamentaras pareiškė negalįs atsakyti, nes neturi žodyno, ir pasiūlė klausimą pateikti „normaliai“: „Na, matote, jeigu jūs norite, kad aš atsakyčiau į klausimą, tai jūs man jį normaliai užduokite. Pateikite klausimą normaliai. Nes aš dabar neturiu Tarptautinių žodžių žodyno ir negaliu jums atsakyti į šitą klausimą“.

Vojerizmas (pranc. voyeurisme) yra lytinis nukrypimas, kurio metu asmuo seksualiai pasitenkina stebėdamas kitų lytinius organus arba sueitį. Tai yra vienintelė tokio žmogaus lytinio pasitenkinimo forma. Vojeristu vadinamas asmuo, mėgstantis stebėti kitų žmonių lytinę sueitį.

Galiausiai socialdemokratas Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje susipyko su savo partijos kolega, komisijos pirmininku Algimantu Salamakinu, o vyresni parlamentarai apmaudžiai gestikuliavo, sakydami, kad užaugo jaunoji karta, kuri nieko gero nežada.

DELFI primena, kad A. Šedžius viešai suabejojo, ar Krikščionių partijos frakcijos nariai L. Karalius bei R. Žilinskas nevartoja svaigiųjų medžiagų. Parlamentaras net pareikalavo, kad politikai jam pateiktų specialistų pažymas, kurios paneigtų jo žodžius – tokiu atveju A. Šedžius žadėjo atsiprašyti.

„Kiek vieną kartą, kai ateinu trečiadieniais į posėdžius mūsų komiteto, tai nuo R. Žilinsko sklinda alkoholio kvapas. Ir labai stiprus. Prašom ateiti į posėdį ir pamatysit“, - šūkavo A. Šedžius. Jis taip pat aiškino, kad L. Karalius neva pats yra pasakojęs, kaip anksčiau vartojo narkotines medžiagas, todėl esą abejonės yra pagrįstos.