Taip realybės šou kūrėjai reaguoja į lenkų verslininkų pasipiktinimą dėl laidos epizodo, kuriame šou dalyviai Eišiškėse nukabino lentelę su lenkišku gatvės pavadinimu.

„Šiuo veiksmu nei laidos dalyviai, nei laidos kūrybinė grupė nesiekė menkinti ar žeisti mūsų valstybėje gyvenančių kitataučių jausmų. Esame įsitikinę, kad pagarba vieni kitiems yra svarbiausias geranoriškų santykių pagrindas. Lietuvos Lenkijos santykiai turi šimtametes tradicijas ir pasižymi turtingais kultūriniais, ekonominiais mainais, ką šiandien rodo ir sėkminga Lenkijos kapitalo bendrovių investicija Lietuvoje. Tikimės, kad ir kitos laidos serijos iššauks diskusiją apie tikrąjį patriotizmą“, - antradienį išplatintame pranešime cituojamas J. Milušauskas, realybės šou kuriančios kompanijos „Just TV“ atstovas.

Pasak jo, realybės šou dalyviai nesukūrė jokio incidento, kuriuo skundžiasi „PZU“ – esą TV laidos komanda tik padarė tai, ką numato Lietuvos įstatymai.

„Apie ydingą dvigubą gatvių žymėjimą ne vieneri metai kalba, rodo ir rašo Lietuvos žiniasklaida, diskutuoja politikai ir valdininkai. Kiekvienas gerbiantis Lietuvą žmogus pasisakytų už tai, kad gatvių pavadinimai Lietuvoje turi būti rašomi valstybine kalba. Lietuvos įstatymai numato, kad gatvių pavadinimai turi būti rašomi tik lietuvių kalba, tačiau kai kur Rytų Lietuvoje iki šiol kabo dvigubi pavadinimai.

Laidos dalyviai, būdami savo valstybės patriotai, padarė tai, ką jau seniai turėjo padaryti vietos valdininkai, ką turėjo padaryti, bet iki šiol nepadarė „lenkiška korta" žaidžiantys politikai. Jauni, savo kraštą mylintys žmonės pasielgė taip, kaip jiems diktavo teisingumo jausmas ir kaip numatyta Lietuvos įstatymuose“, - mano J. Milušauskas.

DELFI primena, kad „PZU“ pareikalavo laidos autorių paaiškinimo dėl įvykių Eišiškėse. Lenkiško užrašo nukabinimą viena didžiausių Lenkijos kompanijų pavadino paprastai: „Vienas incidentas, dėl kurio apgailestaujame“.