Pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, „prezidento nuomone, praėjusią sesiją įvairiose komisijose dirbę parlamentarai buvo ne pakankamai susitelkę ties svarbiausiomis problemomis ir buvo ne visai pajėgūs spręsti aktualias visuomenei problemas“.

V.Adamkus, kalbėdamas su A.Paulausku, atkreipė dėmesį į keletą įstatymų projektų. „Seimo pirmininko prezidentas klausė, ar Seimui užteks politinės valios šią sesiją priimti Politikų elgesio ir valstybės tarnautojų elgesio etikos kodeksą, ar prezidentui teks asmeniškai kreiptis į Seimo frakcijas“, - sakė R.Grumadaitė.

V.Adamkui taip pat rūpėjo, ar Seimas yra pajėgus vykdydamas Konstitucinio teismo valią priimti įstatymo pataisas dėl tiesioginių mero rinkimų.

Kaip žurnalistams sakė A.Paulauskas, tiesioginiai mero rinkimai – vienas iš šią sesiją keliamų prioritetų. „Tiesioginiai mero rinkimai suponuoja reikalavimą keisti rinkimų tvarką, nustatyti partijų dalyvavimą. Turim iki šių metų pabaigos turime atsakyti į šį klausimą ir pasirengti iki 2007-aisiais vyksiančių savivaldos rinkimų“, - sakė A.Paulauskas.

Dar dvi Seimo prioritetinės sritys – tai teisės aktų kūrimas ir taisymas ruošiantis euro įvedimui ir nuosavybės gyventojams grąžinimo klausimai. „Konstitucinis teismas yra pabrėžęs, kad turi būti pataisyti galiojantys įstatymai, todėl mes manome, kad dar šiemet tiek galiojančiuose įstatymuose, tiek svarstant biudžetą turėtų būti pradėti spręsti nuosavybės grąžinimo reikalai“, - sakė A.Paulauskas. Anot jo, norint sugrąžinti gyventojams nuosavybę reikėtų skirti 700 mln. litų.

Dar vienas svarbus šios sesijos Seimo darbas – kitų metų biudžeto svarstymas. „Visada pabrėžiu, kad čia nėra vien finansinis dokumentas. Tai yra ir politinis, programinis dokumentas, iš kurio matosi kaip mes vykdome savo pažadus rinkėjams. Biudžeto projekte taip pat atsispindės ir prioritetai, kuriuos aš įvardinau“, - sakė A.Paulauskas.