Organizatorių prašymu, 1,5 val. eitynės už toleranciją prasidėtų nuo Rūdininkų gatvėje esančio „Conti“ viešbučio ir finišą pasiektų prie Rotušės.

„Prie Rotušės būtų trumpas mitingas ir po to mes išsiskirstytume. Mes esame pasiruošę ir labai norime bendradarbiauti su savivaldybe. Aš tikiuosi, kad mums pavyks surasti bendrą kalbą. Iš tikrųjų dabar Lietuva turi gerą šansą parodyti, kad ji gali garsėti savo tolerancija, o ne tik nepakantumu“, – sakė jis.

Pašnekovo teigimu, į Lietuvoje vyksiantį paradą ketina atvykti svečiai ne tik iš kaimyninių Latvijos ir Lenkijos, bet ir organizacijos „Amnesty International“ atstovai.

„Kviečiame nemažai svečių. Vasarį parado detales derinti atvažiuoja „Amnesty International“ atstovai. Jie yra mūsų pagrindiniai partneriai ir jie planuoja atvežti iki 70 žmonių iš 20 Europos šalių. Taip pat prie šio renginio palaikymo prisideda asociacija „International Lesbian and Gay Association Europe“. Aš manau, kad bus nemažas palaikymas tarptautiniu lygiu, tikiuosi, kad tai paskatins mūsų vietinę bendruomenę ir kitus piliečius prisijungti prie šios akcijos“, – kalbėjo V. Simonko.

Paklaustas, ar nebijo smurto išpuolių, jis sakė: „Tam ir yra valstybės pareiga užtikrinti saugumą. Dėl saugumo mes taip pat kalbėsimės su savivaldybe ir ieškosime būdų, kaip jį užtikrinti“.

Šis paradas būtų „Baltic pride“ renginių dalis, kurie Vilniuje turėtų vykti gegužės 7-8 d.

„Baltic pride“ tęsia tradiciją rengti eitynes vienoje iš Baltijos šalių. Praėjusiais metais renginiai vyko Rygoje, šiais metais estafetės lazdelę perėmėme mes, o kitąmet bus Estijoje. Planuojame nemažai renginių, kurių kulminacija būtų šios eitynės“, – kalbėjo V. Simonko.

Praėjusiais metais paradas Rygoje sulaukė 300-400 dalyvių.

DELFI primena, kad dar praėjusią gegužę Vilniaus miesto meras Vilius Navickas yra sakęs, kad nemato problemų sostinėje surengti Baltijos šalių gėjų paradą.

Tuo tarpu 2008 m. rugpjūtį tuometinis Vilniaus meras Juozas Imbrasas neleido Vilniuje stovėti Europos Komisijos vilkikui „Už įvairovę. Prieš diskriminavimą“.