Apie tai A.Valinskas prakalbo žurnalistams Seime penktadienį, kai posėdyje buvo pranešta apie naujos A.Valinsko šalininkų „Ąžuolo" frakcijos ir Liberalų sąjūdžio frakcijos koalicijos įkūrimą.

"Mūsų tikslas dirbti šiai valstybei sunkiu metu - ne privatizuojant ministerijų ir atsisakant tų metodų, kurie pastaruoju metu, deja, pradėjo vyrauti TPP frakcijoje. Galiu pasakyti tiek, kad mano stalčiuje yra kopijos medžiagos, kurią atnešė vienas frakcijos narys kaip pagrindą pradėti galimą ikiteisminį tyrimą dėl kito frakcijos nario. Ir sako: "Mes turim tokių dokumentų, šis žmogus niekur neišeis. Manau, kad mūsų toks žingsnis pasitraukiant iš žmonių tarpo, kurie taip veikė yra vienintelis teisingas. Mes norime dirbti, o ne šantažuoti savo frakcijos narius, kad būtų balsuojama vienaip arba kitaip", - sakė A.Valinskas.

TPP vadovas neįvardijo konkrečių pavardžių, kas ir ką šantažavo. Neoficialiomis žiniomis, minėtą medžiagą Seimo pirmininkui perdavė TPP narys Seimo Operatyvinės veiklos kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas.

Pastarasis, kai kurių TPP atstovų teigimu, A.Valinsko buvo viešai įvardintas ir kaip vienas iš trijų asmenų, nepageidaujamų TPP gretose. Dar du asmenys, kuriuos gali būti siūloma šalinti iš partijos - parlamentaras Ligitas Kernagis bei aplinkos viceministras Valdemaras Stančikas.

Visiems likusiems, anot A.Valinsko, paliekamos atviros durys pereiti į „Ąžuolo" frakciją.

Klausiamas, ar gali keistis ministrų postų proporcijos „Ąžuolo" frakcijai susijungus į bloką su Liberalų sąjūdžiu, A.Valinskas leido suprasti, kad esminių permainų šiuo atveju nebus.

"Pateiktos ministrų kandidatūros, aš kalbėjau ir su premjeru, ir su D.Grybauskaite (prezidente Dalia Grybauskaite - BNS), ir ji išsakė savo nuomone. Mes ja, manau, ir vadovausimės, nes čia mūsų požiūriai sutampa", - sakė A.Valinskas.

Neoficialiomis žiniomis, savo postus greičiausiai išsaugos abu TPP deleguoti ministrai - ir aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, ir kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.

A.Valinskas taip pat patvirtino, kad visi į parlamentą išrinkti TPP atstovai yra pasirašę pasižadėjimus, jog pasitraukimo iš TPP frakcijos gretų atveju atsisakys ir Seimo nario mandato.

Tačiau A.Valinskas teigė, kad į „Ąžuolo" frakciją atskilusiems jo šalininkams ši nuostata negali būti taikoma, nes iš TPP frakcijos jie neperbėgo į jokią kitą frakciją, o tiesiog atsisakė dirbti kartu "su postų medžiotojų būreliu".

A.Valinskas pabrėžė tebesąs TPP vadovas.

„Ąžuolo" frakcija Seime įkurta trečiadienį. Jos nariais tapo iki šiol TPP frakcijai priklausę Seimo pirmininkas ir TPP lyderis Arūnas Valinskas, jo žmona Inga Valinskienė, Antanas Nedzinskas, Dainius Budrys, Asta Baukutė, Vincas Babilius, Arūnė Stirblytė ir liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas.