„Buvau pasirengęs šiandien pat važiuoti pas (Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką) Zenoną Vaigauską rašyti atsistatydinimo pareiškimą“, - pirmadienį DELFI teigė E. Gentvilas.

Jis sakė surinkęs 9,4 balo iš 10 – daugiausia iš visų keturių dalyvių, todėl pirmadienį buvo paskelbtas Susisiekimo ministerijos skelbto konkurso į Klaipėdos jūrų uosto direkcijos generalinius direktorius nugalėtoju.

Kaip pranešė ministerija, pretendentai turėjo kartu su dokumentais pristatyti veiklos programas ir savo privalumų aprašymą. Pagal reikalavimus, buvo reikalingas aukštasis universitetinis išsilavinimas ir vadovaujamo darbo patirtis, sugebėjimai analizuoti ir apibendrinti ekonominę, statistinę bei kitą informaciją.

Komisija, vadovaujama ministerijos valstybės sekretoriaus Almino Mačiulio, taip pat vertino kandidatų dalykines savybes, prisistatymus, atsakymus į klausimus.

„Man dėl savo atsakymų negėda. Seniai domiuosi uosto reikalais, tuos dalykus išmanau. Prieš nieką nei teisintis, nei raudonuoti neturėčiau. Visokie įtarinėjimai yra konkurentų arba žiniasklaidos išsigalvojimai“, - kalbėjo europarlamentaras, atremdamas senokai sklandžiusius gandus, neva uosto vadovo postas laikytas specialiai jam.

Pasak A. Mačiulio, kadangi šis konkursas sulaukė nemažai dėmesio, visų pretendentų pokalbiai su komisija buvo įrašyti, jie sulaukė identiškų klausimų.

Darbo sutartis su E. Gentvilu bus sudaryta gavus atsakymą iš specialiųjų tarnybų, nes jis privalo turėti teisę susipažinti su įslaptinta informacija.

Ankstesnis uosto generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas buvo atleistas šalių susitarimu nuo kovo 25 d. Laikinuoju vadovu paskirtas uosto direktorius infrastruktūrai Algirdas Kamarauskas.

E. Gentvilas jau seniai paskelbė nebesieksiantis likti europarlamentaru: „Galvojau apie įvairius tarptautinius projektus. Kad neisiu į EP rinkimus, pasakiau daugiau nei prieš metus. Tada dar neturėjau minčių vadovauti uostui“.

49-erių signataras E. Gentvilas anksčiau yra buvęs Klaipėdos miesto meras, Seimo narys, ūkio ministras, laikinai ėjo premjero pareigas, vadovavo Liberalų sąjungai, dabar priklauso Liberalų sąjūdžiui. Jis turi mokslų daktaro laipsnį.