Kaip paskelbė Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas, posėdyje buvo svarstomi Neringos bendruomenės skundai: „Gyventojų skundų lavina nesibaigia - kiekvieną savaitę gauname naujų ir naujų“.

Kartu jis patikino, kad nė viena iš pakviestų pareigūnių tikrai nebus „kariama“ ir stebėjosi gausiu žiniasklaidos atstovų ir visuomenės susidomėjimu trečiadienio posėdžiu.

R. Baškytės ir A. Stancikienės veikla jau ne pirmą kartą svarstoma politikų, ji yra Aplinkos ministerijos tyrėjų atsiduria akiratyje.

„Dėl vieno vagonėlio sukėlėte furorą, o nematote daugybės dalinamų sklypų ir nelegalių pastatų“, - trečiadienį pareigūnėms priekaištavo parlamentarai.

„Skundų tikrai sulaukiame labai daug, tačiau juos pasirašo visada tie patys žmonės, turintys Neringoje interesų“, - žurnalistams teigė R. Baškytė

„Aš tai vertinu kaip susidorojimą, nes kol kas šiame regione mes esame vienintelė institucija, kuri tikrina teritoriją. Ir pro mūsų akis nepraslysta nei vienas neteisėtas veiksmas“, - antrino A. Stancikienė.

Piketavo rėmėjai

Kelios visuomeninės organizacijos trečiadienį prie Seimo surengė piketą. Jo dalyviai pareiškė paramą VSTT ir KNNP vadovėms bei protestavo prieš parengto Neringos bendrojo plano tvirtinimą.

R. Baškytės ir A. Stancikienės rėmėjai įsitikinę, kad statybomis Kuršių nerijoje suinteresuoti asmenys siekia nušalinti pareigūnes ir „patenkinti savo kosminius apetitus“: įteisinti skandalingas statybas, dėl kurių vyksta teismai, užstatyti apsauginį kopagūbrį, pastatyti Nidoje vandens atrakcionų parką ir oro uostą.

Visa tai esą numatyta Neringos bendrojo plano projekte.

„Sąžiningi saugomų teritorijų tarnybų pareigūnai pradėjo trukdyti korumpuotiems politikams ir oligarchams, jų vilų statyboms ir visokiems projektams, kuriais jie siekia užgrobti vertingiausias, UNESCO saugomas teritorijas“ – pareiškė Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis.

Piketo dalyvius, kurių susirinko daugiau, nei galima neturint leidimo, įspėjo policijos pareigūnai.