Jis blogai pasijuto tik pradėjęs padėkos kalbą. Svyruoti pradėjusį poetą prilaikyti suskubo pora žmonių, tada ceremoniją salėje stebėję žiūrovai patarė paduoti kėdę. Pasodintas J. Marcinkevičius išneštas į koridorių, prie atdaro lango.

Dėl poeto negalavimo laikinai sustabdyta tiesioginė renginio transliacija per LNK. Greitosios medicinos pagalbos Vilniaus centre šalia Prezidentūros įsikūrusiame universitete teko laukti 15 minučių.

Tuo metu ant kėdžių paguldytą J. Marcinkevičių nuo fotografų slėpė būrys renginio svečių. „MG Baltic Media" generalinis direktorius Paulius Kovas taip įsiaudrino, kad netoli besibūriavusius fotografus stumtelėjo nuo laiptų. Jį ėmė raminti aplinkiniai.

Atvykę medikai poetą išgabeno į ligoninę. Jį lydėjo ir ligoninėje rūpinasi žinomi širdies chirurgai profesoriai Vytautas Jonas Sirvydis ir Giedrius Uždavinys. Kaip pirmadienį DELFI sakė NPP projekto vadovė Edita Skaraitė, poetas jaučiasi gerai ir ligoninėje guli tik todėl, kad nori išsitirti sveikatą. E. Skaraitės žiniomis, J. Marcinkevičius per ceremoniją sunegalavo dėl trumpalaikio kraujagyslių spazmo.

NPP apdovanojimuose J. Marcinkevičiui kartu su režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi paskirta Kultūros pažangos premija.