Šalies vadovo teigimu, alkoholizmo problemos šaknų reikia ieškoti "ne šiandien ir ne prieš 50 metų", o dar gerokai anksčiau. Kaip pavyzdį V. Adamkus pateikė liaudies dainas, kuriose dažni alkoholio motyvai.

Vertindamas daug diskusijų visuomenėje sukėlusius įstatymus, kuriais nuspręsta drausti alkoholio reklamą ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 1-ąją, prezidentas pažymėjo, kad "fragmentinis to klausimo sprendimas, išleidžiant vieną įstatymą, paskui kitą, papildant jį trečiu ir panašiai, šios problemos neišspręs".

"Ne įstatymas, bet šeima, mokykla, Bažnyčia ir bendrai visuomenė pati turi visuotinai pažvelgti į tą problemą ir tokiu būdu bandyti spręsti", - interviu "Žinių radijui" antradienį sakė V. Adamkus.

Neigiamai įvairius draudimus sprendžiant girtuoklystės problemą vertina ir premjeras Gediminas Kirkilas. Vyriausybės vadovas yra sakęs, kad draudimais girtuokliavimo problemą bandyta spręsti sovietmečiu, naudojant represinį aparatą, bet tai neatnešė teigiamų rezultatų. Todėl, G. Kirkilo įsitikinimu, alkoholizmo problemai spręsti būtina imtis įvairių kompleksinių priemonių.