„Po švenčių rašysim laišką Lietuvos policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui, kad galėtume apsvarstyt susidariusią situaciją, - DELFI sakė ekskursijoje po sostinės policijos komisariatus dalyvavęs Visuomeninės tarybos prie Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato narys Girvydas Duoblys.

Jo nuomone, baisi policijos buitis – ne antrinis dalykas. „Kaip gali dirbti kriminalistas ar tyrėjas, jei neturi kompiuterio? Kalvarijų gatvėje įsikūrusiame komisariate 60 pareigūnų nupirkta tik 10 kompiuterių, kitus 50 jie pirkę už savo pinigus. Kitame komisariate – tik vienas spausdintuvas, todėl dėl kiekvieno lapelio pareigūnai priversti lakstyti į trečią aukštą“, - komentavo DELFI pašnekovas.

G.Duoblio žiniomis, Vilniaus policijos komisariatų, kurie išsibarstę po 40 sostinės pastatų, remontui pernai skirta 117 tūkst. litų. „Argi tai pinigai? Už tokią sumą nepadarysi net buto remonto“, - replikavo Visuomeninės tarybos atstovas.

Tai, kad pareigūnai raštiškai kreipiasi į vadus prašydami nupirkti netgi popieriaus, G.Duoblys vadino kriminalu ir absurdu.

Pasak pareigūnų, apie tualetinį popierių net nekalbama, todėl laukiant, kol, pvz., budėtojai priims pareiškimą, galima pamatyti, kaip popieriuku ir muiliuku nešini teisėsaugininkai suka link vadinamųjų „atseit tualetų“. Geriau nusiteikę kartais savo muilo duoda ir pirštų antspaudus padėjusiems interesantams.

Tokią varganą buitį pamatysi retoje valstybinėje įstaigoje, tad visuomeninė taryba prie Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato aiškinsis, kodėl taip yra.