Prezidentūra puošia prezidento vėliava – valstybės vadovo simbolis, kurio abiejose pusėse centre vaizduojamas Lietuvos valstybės herbas, iš dešinės laikomas grifo, iš kairės – vienragio. Tai valstybės ilgaamžiškumo, gerovės ir turto simboliai. Prezidento vėliava iškeliama virš Prezidentūros, kai valstybės vadovas yra sostinėje. Ji taip pat iškeliama ant įvairių transporto priemonių, kuriose keliauja prezidentas.

Svarbiausias prezidento rūmuose – prezidento kambarys, kuriame šalies vadovas dirba, priima nedideles svečių delegacijas. Iš čia transliuojami prezidento pasisakymai ir šventiniai sveikinimai per radiją ar televiziją. Kabineto sienos dekoruotos ąžuolinėmis plokštėmis.

Iš ąžuolo pagamintos kabineto sieninės spintos ir baldai. Priešais darbo stalą esančioje sienoje įmontuotas židinys, ant kurio stovi antikvariniai, pagaminimo data XIX amžių siekiantys, dirbiniai. Antikvarinis rusiškojo ampyro baldų komplektas stovi prezidento laukiamajame, kuriame svečiai laukia susitikimo su valstybės vadovu.

Pagrindinėje ir didžiausioje prezidento rūmų Baltojoje salėje vyksta pagerbimo ceremonijos, teikiami apdovanojimai, didelių delegacijų priėmimai, prezidentų susitikimai, iškilmingos vakarienės. Atvykę svečiai įsitaiso ant baltų, paauksuotų pagal Carskoje selo rūmų baldus (Sankt Peterburgas) pagamintų krėslų. Centrinę salės nišą puošia gipsinis Laisvės statulos modelis.

Atvirų durų dienomis jau nebe pirmą kartą prezidentūroje apsilankiusios garbingo amžiaus damos dalijosi prisiminimais, kaip prieš penkis dešimtmečius lankydavosi tuometiniuose sovietų armijos karininkų namuose (dabartinėje Baltojoje salėje) rengiamuose jaunimo šokių vakaruose.

Ambasadorių salėje pertraukų tarp oficialių renginių metu poilsiauja jų dalyviai. Šioje salėje pasitinkami ir svečiai, atvykę į valstybines vakarienes, kurias prezidentas ir pirmoji šalies ponia rengia įžymių asmenų garbei Baltojoje salėje. Iš Ambasadorių salės svečiai gali patekti į skandalais apipintą garsųjį Prezidentūros tualetą.

Viena įdomiausių – Žemėlapių salė, kurios sienas puošia Lietuvos žemėlapių faksimilės iš Vilniaus universiteto Mokslinės bibliotekos Kartografijos kolekcijos. Į šią salę patenkama iš reprezentacinės, paauksuotais šaltai kalto metalo dekoratyviais laiptų turėklais ir raudonu kilimu išsiskiriančios, laiptinės.

Susitikimai su visuomenės grupių atstovais, valdžios atstovais, garbingiausių valstybės svečių spaudos konferencijos vyksta Pasitarimų arba Kolonų salėse. Žaliojoje salėje prezidentas posėdžiauja su savo patarėjais. Joje rengiami oficialūs pietūs ir vakarienės įvairioms delegacijoms ir svečiams.

Derybų salę, kurioje vyksta oficialių delegacijų susitikimai, puošia gražiausios rūmuose kesoninės Vyskupų rūmų laikotarpio lubos. Konfidencialūs prezidento pokalbiai vyksta Mėlynoje salėje, kurioje išlikę du autentiški XIX amžiaus pradžios švediško tipo židiniai. Joje ant sienų kabo paveikslai, deponuoti iš M. K. Čiurlionio muziejuje saugomos M. Žilinsko kolekcijos.

Įspūdingas Herbų gobelenas, kuriame ąžuolo lapų fone vaizduojami prezidento ir didžiųjų Lietuvos miestų herbai, stebina į Posėdžių salę atvykusius svečius. Čia eksponuojami ir mūsų šalies prezidentų portretai. Beje, nušalintojo prezidento Rolando Pakso portreto salėje nėra.