„Ten, kur nebus rūko, gali šilti iki 17-os laipsnių. Jei tvyros rūkas, temperatūra bus žemesnė. Sunku taip iš anksto pasakyti, tačiau mūsų modeliai rodo, kad šils iki 17-os laipsnių, o kai kur ir dar daugiau“, – DELFI sakė sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Anot jos, šilčiausia turėtų būti savaitės pradžioje.

„Pirmadienį – 17 laipsnių, antradienį – 14-16 laipsnių, trečiadienį – 14-17 laipsnių gali būti. Ketvirtadienį jau vėsiau, penktadienį – šilta, bet pora laipsnių vėsiau“, – dėstė pašnekovė.

Pasak N. Nikolajenko, šiluma pirmieji pasidžiaugs pietvakarių Lietuvos gyventojai, tačiau šilto oro masė slinks per visą šalį.

„Bus mažiau ir kritulių. Šeštadienį dar normaliai palis, sekmadienį jau mažai lis, tik vietomis. Kai kur gali palynoti, bet visai nedaug“, – kalbėjo ji.

Sinoptikės teigimu, šiluma į Lietuvą atkeliauja iš Ispanijos ir Šiaurės Afrikos. Bobų vasaros reiškinį šiuo atveju ji siūlo pamiršti.

Bobų vasara įvardijama, kai nebūna lietaus, pakankamai saulės, naktimis šalta, kontrastai didesni“, – aiškino specialistė.

Jos teigimu, vėsti pradės kitą penktadienį – tuomet prie Lietuvos artės naujas Atlanto ciklonas.

„Bendra tendencija, kad bus šilta, pakankamai sausa savaitė, bet ne visai giedra, vėjai kai kuriomis dienomis gali būti stipresni. Nenorėčiau, kad bobų vasara būtų šiuo atveju minima – situacija panaši, bet netipiška“, – nurodė pašnekovė.