Trys pagrindinės temos

Kaip po susitikimo spaudos konferencijoje sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis teigė, jog pokalbyje buvo aptartos trys pagrindinės temos.

„Pokalbyje buvo aptartos trys pagrindinės temos: pagalba verslui koronaviruso laikotarpiui, inovacijų reforma, nuosekli politika ir efektyvus jos įgyvendinimas ir trečioji pokalbio dalis apie ilgalaikius ekonomikos ir inovacijų politikos prioritetus“, – kalbėjo A. Bubnelis.

Anot jo, prezidento vertinimu A. Armonaitė „nors yra jauna, bet yra patyrusi politikė“.

„Pokalbyje matėsi, kad ji turi daug energijos, užsidegimo ir motyvacijos įgyvendinti tuos pokyčius“, – teigė prezidento atstovas.

„Prezidentas rado nemažai sąlyčio taškų, kalbant apie regioninės ekonomikos politikos klausimus, būtinus pokyčius viešųjų pirkimų srityje. Ir finansavimo verslui prieinamumą“, – bendrus kandidatės ir prezidento taškus vardijo G. Nausėdos atstovas spaudai.

Anot jo, A. Armonaitės buvo klausiama dėl įsivaizduojamos komandos, ji pristatė galimus jos narius.

Pagrindinis prioritetas

Pati A. Armonaitė po susitikimo įvardijo savo pagrindinį prioritetą.

„Pagrindinį pirmąjį prioritetą diktuoja realybę, šiuo metu daugiau nei 62 tūkstančiai Lietuvos įmonių patiria sunkumus dėl karantino apribojimo. Mes turime daryti viską, kad pagalbos priemonės laiku pasiektų verslą, kad išsaugotume darbo vietas. Ir ateityje neturėtume dar didesnių finansininkių pasekmių“, – teigė kandidatė.

„Krizė yra tam tikra galimybė. Manau, kad čia yra labai svarbu verslui padėti netik pro aktyviomis subsidijomis, bet ir reguliavimo prasme. Tai yra geras laikas verslą prižiūrinčių institucijų tikslus, jų funkcijas, (…) imtis pokyčius šioje srityje“, – teigė kandidatė.

Politikė teigė, kad Lietuvai reikia priminti, kad ministerija yra ne tik ekonomikos, bet ir inovacijų.

A. Armonaitė kol kas nenorėjo pavardėmis vardinti galimos savo komandos.

„Komandą formuoju pati, prezidentui išsakiau keletą galimų pavardžių. (…) Komanda būtų sudaryta tiek iš partijos narių, kurie rengė programą, tiek iš specialistų. Manau, kad yra svarbu derinti tą komandą, kad įvairios kompetencijos būtų“, – kalbėjo politikė.

Antradienį susitiks pasikalbėti

Antradienį premjerė Ingrida Šimonytė susitiks su šalies vadovu G. Nausėda aptarti ministrų kabineto sudėties.

Pirmadienį prezidentas susitiko ir su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene, kandidatu į sveikatos apsaugos ministro portfelį – Arūnu Dulkiu.

Praėjusią savaitę prezidentas susitiko su kandidate į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska, kandidatu į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, į kultūros ministrus siūlomu Simonu Kairiu ir kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė.

Prieš susitikimus su prezidentu, su kandidatais pokalbius rengė ir šalies vadovo patarėjai.
G. Nausėda praėjusią savaitę teigė, kad ne visi paskirtosios premjerės I. Šimonytės pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.