„Mes turime tikrai realią galimybę pakeisti nuotaiką Lietuvoje ir pasiekti tikrų pokyčių švietime, žmogaus teisėse, ekonomikoje.

Tačiau liko išrinkti dar net pusę Seimo! Tikriems pokyčiams būtina sąlyga, kad naujame Seime ir Vyriausybėje būtų kuo daugiau tikrai liberaliai mąstančių politikų“, - feisbuke rašė A. Armonaitė.

Politikė be savo partijos kandidatų antrame ture dar išreiškė paramą antrame ture Liberalų sąjūdžio pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, kuri kandidatuoja Senamiesčio-Žvėryno apygardoje.

Ji taip pat paragino, „rinktis liberaliausius kandidatus savo apygardoje, kurie galėtų prisidėti prie tikrų pokyčių Lietuvai“.

Siekia kuo platesnio partijos atstovavimo Seime

A. Armonaitė jau anksčiau yra išsakiusi poziciją, kad sieks kuo geresnio jos partijos atstovavimo Seime, ir žada kovą ir tose vienmandatėse, kur jų partijos kandidatai susitiks su konservatoriais.

„Mes nedalyvaujame jokiose derybose. Mes ruošiamės dvylikai kovų, kur Laisvės partijos kandidatai vienmandatėse kovos prieš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatus vienmandatėse. Tai reiškia, kad mums reikės išsiaiškinti, kas yra stipresnis tose vienmandatėse apygardose, ir koks kieno svoris bus Seime. Tada bus galima kalbėti apie bendradarbiavimus“, - sakė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Partijos pirmininkei toks elgesys atrodo natūralus.

„Na, o ką daryti partijai, kuri dvylikoje vienmandačių išėjo prieš TS-LKD dvylika kandidatų? Mes norime sutelkti savo rinkėjus, kad jie ateitų į antrą turą ir kad Laisvės partijos balsas būtų dar stipresnis LR Seime. Tada būtų galima derėtis lengviau su bet kokia politine partija, taip pat ir TS-LKD“, - sakė A. Armonaitė.