„Rinkimai dar nesibaigė. Mums reikia išrinkti dar pusę Seimo, o tai yra labai svarbu ir dažnai žmonės pamiršta, kad dar pusė narių yra neišrinkti. Kai bus aiškūs rezultatai, jeigu gausime kvietimą dalyvauti koalicijoje centro dešinėje, žinoma, svarstysime tai, nes Laivės partija nori atnešti pokyčių“, – sako A. Armonaitė.

O štai su valstiečiais bendrų polių rasti būtų sunku, pastebi pašnekovė.

„Akivaizdu turbūt tiems, kurie paskutinius ketverius metus stebėjo politinį gyvenimą, matė, kad aš asmeniškai, mūsų partija ir valstiečiai – skirtinguose poliuose. Ramūnas Karbauskis gąsdina ir baugina, tai girdėjome ir šiandien, skaldo, o mes norime pozityvios politikos, optimizmo ir žvilgsnio į ateitį“, – kalbėjo politikė.

Paklausus, kur mato pagrindinius nuomonių skirtumus tarp konservatorių ir Laivės partijos, politikė tikino, kad skiriasi kai kurios pozicijos žmogaus teisių prizmėje.

„Ne kartą sakiau, kad, matyt, žmogaus teisių prizmėje skiriasi mūsų ir dalies TS narių, taip pat ir Seimo narių pozicijos. Pavyzdžiui, Lukiškių klausimas, kai periminėjo savo žinion ar tai Vyriausybė, ar tai valstybė aikštę, išties buvo apnuoginti skirtumai. Skirtumai yra, esu sakiusi, kad net neabejoju, kad susitarimai bus sudėtingi, bet reikia pakeisti šią Lietuvą bauginančią, gąsdinančią ir skaldančią valdžią“, – sako A. Armonaitė.

Tiesa, kritikai sako, kad kai kurie laisvės partijos nariai yra tik vieno politinio klausimo politikai. Jau pristatydama savo programą partija tikino, kad sieks įteisinti kanapių vartojimą.

„Man atrodo, kad tai yra svarbus klausimas. Kasmet prieš tūkstantį jaunų žmonių yra pradedami ikiteisminiai tyrimai pagal BK, jeigu jie yra nubaudžiami, užkertamas kelias teisėsaugoje, aviacijoje, policijoje. Kai tau šešiolika metų – ar tikrai reikia išrašyti tokį nuosprendį, matyt reikia tai pakeisti, o šiaip aš didžiuojuosi mūsų komanda, kuri yra atėjusi iš nevyriausybinių organizacijų, iš verslo, universitetų.

Tikiuosi, kad tie žmonės sėkmingai vystys politinį kelia. Svarbu, kad neužsidarytume kabinetuose. Tai yra liga, kuria linkiu nesusirgti nei Laisvės partijos politikams, nei bet kuriam kitam politikui“, – sako A. Armonaitė.

Antrajame Seimo rinkimų ture Laisvės partijos kandidatai varžosi 12-oje apygardų.

Pati A. Armonaitė mandato tebesiekia Pasaulio lietuvių apygardoje, čia jos varžovė – konservatorių kandidatė Dalia Asanavičiūtė.

Seimo rinkimų antrasis turas vyks spalio 25 dieną.