„Taip pat įrodėme, kad švietimas gali tapti svarbiausiu klausimu valstybėje“, – pirmadienį ryte Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose surengtoje spaudos konferencijoje sakė ji.

A. Armonaitė pabrėžė, kad laukia dar vienas rinkimų turas.

„Tai dar nėra finalas, turėsime dar vieną svarbų finalą antrame ture. Tada reikėtų kalbėtis. Aišku, kad norėtume savo prioritetus švietimo, žmogaus teisių, ekonomikos, aplinkosaugos srityse įgyvendinti.

Tačiau tikrai bet kokia kaina į valdžią nesiveršime ir savo sielos nepardavinėsime dėl kėdžių. Pažiūrėkime, kaip bus antrame ture“, – sakė ji.

A. Armonaitė kalbėjo, kad valstybėje reikėtų keisti bendrą toną.

„Daugiau pasitikėjimo žmonėmis, daugiau optimizmo. Mažiau tyrimų, kas ką darė prieš 10 ar 15 metų. Šito tikrai nebūtų. Aišku, didžiausi draudimai buvo aiškūs žiniasklaidą stumiant į kampą, LRT tyrimai, visokie dalykai. Alkoholio draudimus reikėtų peržiūrėti“, – sakė ji.

Laisvės partijos pirmininkė teigė, kad yra idėjų, kurias reiktų įgyvendinti iš karto.

„Gali tekti dirbti ir opozicijoje. Tada lėčiau bus tie pokyčiai, dėl kurių žmonės už mus balsavo. Bet mes galime garantuoti, kad darysime viską, jog juos atstovautume. Tai beprecedentis palaikymas naujai politinei jėgai ir mūsų kandidatams“, – sakė ji.

A. Armonaitė dar teigė, kad „ateitis yra liberali“. „Visuomenės apklausos rodo pokyčius vertybių sistemoje“, – paaiškino ji.

Įgėlė Karbauskiui

A. Armonaitė sakė, kad sunkiai įsivaizduoja koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Esame priešingų politinių pažiūrų, bent jau tai matėme pastaruosius ketverius metus Seime. Tai yra žmonės, kurie nori Lietuvą valdyti iš aukštų tribūnų, mes esame žmonės, kurie nori bendradarbiauti politikoje ir turėti daugiau atvirumo, pozityvumo.

Tai mūsų prielaidos, kaip mes žiūrime į politiką, yra skirtingos. Kaip mes žiūrime į žmones – taip pat skirtingos. Aš norėčiau, kad žmonės kontroliuotų valdžią, kurią išrinko. R. Karbauskis nori kontroliuoti žmonių gyvenimus, nes jį išrinko. Tai yra fundamentalus skirtumas, kuris vėliau atsispindi praktiniuose sprendimuose valstybėje“, – teigė ji.

Savo ruožtu Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius teigė, kad pirmojo turo rezultatai siunčia žinutę, jog politikai kai kurias visuomenes grupes buvo pamiršę.

„Palaikymas leis užtikrinti, kad tais klausimais bus nuolatos diskutuojama, kad tai nebus nustumta į šoną“, – sakė jis.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Artūras Žukauskas patvirtino, kad sutiktų tapti švietimo ministru.

„Aš turiu patirtį ir aš priimsiu šią atsakomybę“, – sakė jis.

Laisvės partija, pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmajame Seimo rinkimų ture surinko 9 proc. balsų ir gaus aštuonis mandatus parlamente.

Į antrąjį rinkimų turą pateko dvylika Laisvės partijos atstovų. Antrasis parlamento rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.