„Galimybių pasas iš esmės yra „išjungtas“ iš absoliučios daugumos veiklų, jis yra paliktas tik renginiams. Tai kada mes kalbame apie kažkokius naujus galimus epidemiologų ir situacijos padiktuotus apribojimus, tai mes kalbame apie galimybių paso veiklos plėtimą, tarkime, kažkokiose kitose srityse“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Armonaitė.

Ji priminė, kad dabar situacija yra kita nei buvo žiemą – šiuo metu visiems norintiesiems prieinamos vakcinos.

„Turime galimybę skiepytis (...), turime galimybių pasą, kuris, aš suprantu, nėra pati palankiausiai galbūt vertinama priemonė, bet tai yra įrankis valdyti pandemijai. Mums nereikia jo kažkaip dabar paknopstom kurti, jis jau yra sukurtas ir išbandytas iki vasaros. Jisai veikia“, – sako ministrė.

Anot jos, Vyriausybės sprendimai priklausys nuo pandemijos plitimo ir ypač žmonių pasirinkimo skiepytis ar ne: „Nes pandemija šiuo metu iš esmės tai nėra šiaip pandemija, tai yra žmonių, kurie nepasiskiepijo, pandemija.“

Paklausta, ar gali būti, kad nepasiekus 300 koronaviruso pacientų ligoninėse skaičiaus, galima tikėtis, jog galimybių paso net ir neprireiks, ministrė teigė, jog tai tėra teorinė galimybė.

„Teoriškai – taip, bet viskas rodo, kad mes pasieksime. Ir man atrodo, kad reikėtų sakyti tiesą. Tai štai tiesa yra tokia, pandemija yra čia, ji plinta tarp nepasiskiepijusių žmonių ir galimybių pasas, jeigu niekas reikšmingai nesikeis, turės sugrįžti“, – sakė A. Armonaitė.

Pirmadienį Statistikos departamentas pranešė, kad Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 100 COVID-19 pacientų, 13 iš jų – reanimacijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)