„Dabar yra taip užkaitinta viešoji erdvė, kad tikrai nesinorėtų jos dar labiau kažkaip kaitinti. Mano vertinimu, koalicija turi kalbėtis pirmiausia prie vieno stalo, ne per spaudą. Aš tik taip tą ir pakomentuosiu“, – trečiadienį žurnalistams teigė A. Armonaitė.

Politikė aiškino, kad jai, kaip Laisvės partijos pirmininkei yra svarbiausiai, jog minėti projektai „judėtų toliau“.

„Klausimai jau pajudėjo, bet tai svarbu ne tik mūsų rinkėjams, visiems Lietuvoje yra svarbu, kad Lietuva būtų arčiau Vakarų ir toliau nuo Rusijos. Šie projektai yra ir apie tai“, – sakė Vyriausybės narė.

„Tai yra tam tikri istoriniai pokyčiai ir kiekvienus istorinius pokyčius labai sunku priimti, visada. Tai, kad dabar yra iššūkių telkiant paramą ir panašiai, tai yra tiesa, kurią mes tiesiai sakome“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad trečiadienį V. Mitalas tvirtino, kad jeigu TS-LKD frakcija kerštaus už tai, jog Laisvės frakcijos nariai palaikė pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo sektoriui pratęsimą iki kitų metų pabaigos bei nepalaikys kanapių dekriminalizavimo projekto, tai bus priimta kaip rimtas signalas „susikrauti daiktelius ir eiti toliau“.

Praeitą trečiadienį susirinkęs konservatorių prezidiumas nusprendė, kad Laisvės frakcija balsuodama Seime dėl PVM lengvatų pažeidė valdančiosios daugumos susitarimą. Apie tai žurnalistams parlamente pranešė konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Taip pat, praeitą savaitę prieš priimdamas 2023 m. biudžeto projektą Seimas nusprendė, kad 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maitinimo įstaigoms bus pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos kaip siūlė Vyriausybė. Su Ministrų Kabinetu nesuderintam sprendimui pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, Mindaugas Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai – tarp jų ir ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)