Apie tai A. Armonaitė kalbėjo šeštadienį, Laisvės partijos suvažiavimo metu.

„Suvažiavimo išvakarėse grįžau iš komandiruotės Jungtinėse Amerikos Valstijose. Graži, turtinga šalis. Gyvenimas verda Čikagoje ir Bostone, kur lankiausi, – žmonės, verslas, kultūra, ikoninė dangoraižių architektūra. Atrodo, o kad mums taip.

Ir sugrįžus vakar į Vilnių pajutau, kad čia yra kur kas geriau. Žaliuojantis jaukus miestas, žmonės – sportuojantys gatvėse ir belinksminantys baruose, mamos su riedučiais, stumiančios vaikų vežimėlius, į teatrą einantys senjorai. Tai yra tokia gyvenimo kokybė, kurios pavydi daugelio žymiausių pasaulinių megapolių ir turtingiausių valstybių žmonės“, – susirinkusiems bendražygiams sakė A. Armonaitė.

Ji džiaugėsi, kad mato laimingus, gyvenimu patenkintus žmones, pilnus prekybcentrius, koncertų arenas, pajūrį.

„Kodėl apie tai kalbu? Nes man vis dažniau susidaro įspūdis, kad dalį mūsų politikų ir analitikų tai erzina. Kaip čia taip, kodėl nesėdi namie visi susiraukę ir susitraukę? Ar nežino, kad recesija jau beldžiasi į duris.

Taip, Europoje vyksta baisus karas, prie mūsų durų atnešęs milžiniškus iššūkius. Visur visomis priemonėmis remiame Ukrainą, kiekvienas kaip tik išmanome ir galime. Darome savo namų darbus, kad patys būtume saugesni, bet akreipkite dėmesį – ukrainiečiai net karo baisume neprarado meilės gyvenimu ir noro juo džiaugtis. Tai matė kiekvienas, kuris lankėsi karo Ukrainoje“, – kalbėjo politikė.

Ji vylėsi, kad ir lietuviai nepraras noro gyventi gerai, laimingai, o vis daugiau žmonių galės jaustis stiprios vidurinės klasės dalimi.

„Taip, mūsų Vyriausybė daugiau nei bet kuri kita Lietuvos Vyriausybė išgyveno krizę po krizės, bet nepamirškime, kad kartu su mumis šias krizes išgyveno ir Lietuvos žmonės. Išgyveno, atlaikė, sustiprėjo. Turime nustoti gąsdinti tik spėjusius aprimti žmones naujomis bėdomis. Ne chaosas vidaus politikoje ir nenuspėjami mokesčiai dabar reikalingi. Gyvenimas turi būti pilnavertis ir mes už tokį gyvenimą kovosime“, – akcentavo A. Armonaitė.

Politikė savo vadovaujamą Laisvės partiją įvardijo pozityvios politikos šalininke.

„Laisvės partija taip pat yra ne tik ateities partija. Laisvės partija yra šiandienos partija, šiandien sprendžianti žmonių problemas ir kurianti naujas galimybes“, – pabrėžė ji.

A. Armonaitė, taip pat einanti ekonomikos ir inovacijų ministrės pareigas, taip pat kalbėjo apie kartu su šalies verslu naujai Lietuvoje sukurtas 10 tūkst. gerai apmokamų darbo vietų, pritrauktas rekordines tiesiogines užsienio investicijas.

„Lietuva pasaulyje įsitvirtina, kaip aukštųjų technologijų šalis – nuo mūsų ambicijų puslaidininkiuose iki 17 kartų išaugusios startuolių ir IT verslų kartos“, – sakė parlamentarė.

Jos teigimu, Laisvės partija yra „vienintelis nuoseklus progresyvios žmogaus teisių darbotvarkės veliavnešys.“

„Kartą ir visiems laikams išsprendėme pavardžių rašybos klausimą, ištaisėme valstiečių įtvirtintus neadekvačius draudimus nevaisingoms poroms, Lietuvos baudžiamoji politika pagaliau tampa grįsta ne sovietiniu žiaurumu, o protingumu ir proporcingumu. Pagaliau, nei viena kita partija nenuėjo taip toli įgyvendinadama pokyčius, svarbius LGBT+ žmonėms“, – vardijo A. Armonaitė.

„Pozityvi Laisvės partijos politika siekia laimingo ir pilnaverčio gyvenimo visiems: vienišoms mamoms ir tėčiams, šeimoms su mažais vaikais, nesusituokusioms poroms, LGBT+ žmonėms, dirbantiems ir uždirbantiems, ir tiems, kas norėtų tai daryti. Taip pat jų tėvams ir jų seneliams. Mūsų Lietuvoje savo vietą ir savo balsą turi visi“, – tęsė politikė.

Ji taip pat kalbėjo apie partijos tikslą – įnešti į Lietuvos politiką optimizmo ir drąsos.

„Ne vien rožinėmis spalvomis ir džiaugsmu mūsų kelias yra klotas. Valdėme ir įveikėme krizes, partija patyrė skambių pergalių ir skaudesnių pralaimėjimų, pati asmeniškai suvalgiau ne vieną pūdą druskos.

Su tokia patirtimi, kurią jau turime, ir su pozityvios politikos viltimi mes einame toliau į priekį. Prašysime rinkėjų leisti mums pabaigti pradėtus darbus 2024 m. Seimo rinkimuose. Prašysime rinkėjų rinktis Laisvės partiją Europos Parlamento rinkimuose ir palaikyti Pilietybės išsaugojimą referendume“, – teigė A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)