Laisvės partijos vadovė A. Armonaitė žurnalistams Seime penktadienį sakė, kad iki šiol galvoja, kad K. Adomaičio kandidatūra yra tinkama užimti ministro postą.

„Mes iki šiol manome, kad mūsų pasiūlyta kandidatūra buvo tinkama. Jis kalbėjo apie teisingus prioritetus, žaliąjį kursą, naujausiais technologijas, atvirus duomenis. Jis turi Laisvės partijos, premjerės ir koalicijos palaikymą.

Tačiau turint omenyje, kad sklandžiam darbui reikia visų palaikymo, tame tarpe ir prezidento, laiko mes neturime, Laisvės partija svarstė, kas galėtų būti deleguotas į susisiekimo ministrus. Mes netrukus šią pavardę paskelbsime“, – sakė politikė.

A. Armonaitė pasakė tik tiek, kad galimas kandidatas yra Laisvės partijos vertybėms artimas žmogus.

„Formaliai jis nėra partijos narys. (…) Tikiuosi, kad jis sutiks imtis šio darbo“, – teigė partijos vadovė.

Paklausta, kodėl atmesta buvo būtent K. Adomaičio kandidatūra, A. Armonaitė nuo papildomų komentarų susilaikė.

Aušrinė Armonaitė

„Neturiu paaiškinimo ir nenoriu apie tai spekuliuoti“, – sakė ji.

Parlamentarė teigė, kad galima kandidato pavardė kol kas nėra atskleidžiama, nes partija dar turi ją patvirtinti, taip pat – koalicija.

„Mes esame indikavę premjerei, kad jei taip įvyktų, kad turime variantų. Tai štai, prireikė“, – sakė ji.

Politikė atskleidė tik tiek, kad kandidatas nėra iš susisiekimo sektoriaus.

„Man atrodo, kad ir gerai, jog ne iš to sektoriaus. Laisvės partija neteiks kažkokių su interesais susijusių kandidatūrų“, – sakė A. Armonaitė.

Pavardės viešai neskelbia

Apie jau turimą kandidatą penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu užsiminė pats prezidentas G. Nausėda.

Jis teigė, jau dabar turi žinių, ką Laisvės partija galėtų siūlyti į susisiekimo ministrus. Šią kandidatūrą, nors dar ir nepateiktą, jis jau dabar vertina teigiamai. Tačiau paties kandidato prašymu ši pavardė kol kas neskelbiama.

Prezidentas ketvirtadienį baigė susitikimus su visais 14 kandidatų į ministrus.

Finansų ministerijos vadovo postą siūloma patikėti Gintarei Skaistei, Krašto apsaugos – Arvydui Anušauskui, Vidaus reikalų – Agnei Bilotaitei, Sveikatos apsaugos – Arūnui Dulkiui, Užsienio reikalų – Gabrieliui Landsbergiui, Socialinės apsaugos ir darbo – Monikai Navickienei, Švietimo mokslo ir sporto – Jurgitai Šiugždinienei, Energetikos – Dainiui Kreiviui, Ekonomikos ir inovacijų – Aušrinei Armonaitei, Teisingumo – Evelinai Dobrovolskai, Aplinkos apsaugos – Simonui Gentvilui, o Kultūros – Simonui Kairui.