„Man yra smagu matyti, kaip kai kurie mūsų kolegos Seime pakeitė savo įsitikinimus, kai mes su jais susipažinome. Jie sakė: balsuosiu prieš, dabar dalis jų balsuoja už. Bet mes ko negalime padaryti, tai homofobiškų pažiūrų asmenų, kurie yra išrinkti į Seimą, mes negalime jų atversti į atviresnių pažiūrų žmones, čia yra tam tikri jau limitai“, – „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

„Ir mes dabar darome viską, ką galime, kad tas palaikymas toks būtų, kad eitų į trečią stadiją įstatymas. Bet kad mažiau homofobijos Seime būtų, tai spręs rinkėjai rinkimuose“, – pridūrė ji.

Laisvės partijos pirmininkė akcentuoja, kad šiuo metu ieškoma, kada būtų tinkamiausias laikas tęsti šio įstatymo svarstymą ir priėmimą Seime, kad jis sulauktų kiek įmanoma didesnio palaikymo.

Politikė pripažįsta, sprendimai dėl Civilinės sąjungos vėluoja. Visgi, pasak A. Armonaitės, „iš mirties taško jau išjudėta“.

„Civilinės sąjungos projekto reikėjo vakar, tai yra faktas. Partnerystės įstatymo reikėjo vakar, vėluojame kaip Lietuva, man dėl to asmeniškai yra labai gėda ir liūdna, kad mes negalime padaryti tiek, kiek iš mūsų tikisi žmonės. (...) Bet iš mirties taško yra išjudėta, pateiktas projektas praėjęs labai sklandžiai Teisės ir teisėtvarkos komitetą, kas irgi buvo labai svarbu ir reikalavo atskiro pasiruošimo ir darbo, jis yra sutvarkytas teisiškai išsamiai. Reikia laiko ir palaikymo“, – sakė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad šių metų gegužės pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė dviem pasiūlymams dėl artimų žmonių civilinių santykių teisinio reglamentavimo – valdančiųjų parengtam Civilinės sąjungos įstatymo projektui ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką.

Visgi rugsėjį TTK nariai nusprendė nepritarti konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką ir Seimui pateikti tik Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Kaip birželio mėnesį leido suprasti prezidentas Gitanas Nausėda, dabartinė Prezidentūra nėra linkusi palaikyti Civilinės sąjungos įstatymo. G. Nausėdos teigimu, jis labiau pritartų projektui konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką, kadangi, anot jo, tai sukeltų mažiau priešpriešos visuomenėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją