Lapkričio 19 dieną teismo sprendimu areštuota pusė A.Urmono buto.

"Tiek Seimo narys įvertino savo garbę ir orumą. Per šią sumą jis parodo savo veidą", - antradienį BNS sakė A.Urmonas.

Rugsėjo pabaigoje K.Ramelis kreipėsi į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą, prašydamas privataus kaltinimo tvarka baudžiamojon atsakomybėn patraukti A.Urmoną.

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos kandidatu į Seimo narius keltas buvęs teisėjas K.Ramelis teigia, kad Liustracijos komisijos pirmininkas jį įžeidė ir apšmeižė, kalbėdamas apie jo vaidmenį Vilniaus apygardos teismui nagrinėjant ekspremjerės Kazimiros Prunskienės slapto bendradarbiavimo su KGB bylą.

Rugsėjo 10 dieną A.Urmono vadovaujama Liustracijos komisija pripažino, kad ekspremjerė, buvusi Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkė K.Prunskienė slapta bendradarbiavo su KGB, vykdė žvalgybos, kontržvalgybos ir ideologinės žvalgybos užduotis.

Prieš priimant šį sprendimą A.Urmonas pavasarį per spaudos konferenciją ir vėliau kreipimesi į Generalinę prokuratūrą teigė, kad yra pagrindas manyti, jog buvęs Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas K.Ramelis ir teisėjas Giedrius Baziulis iš anksto susitarė, kad bus pakeistas 1992 m. Aukščiausiojo Teismo priimtas sprendimas, kuriuo K.Prunskienė pripažinta slapta bendradarbiavusi su sovietų saugumu.

Taip pat atkreiptas dėmesys į keistą teisėjų pakeitimą šioje byloje. 2003 m. kovo 12 d. Civilinių bylų skyriaus pirmininko K.Ramelio sprendimu dėl trumpalaikės ligos byloje pirmininkaujanti kolegijos teisėja Danutė Gasiūnienė buvo pakeista teisėju G.Baziuliu.

A.Urmonas antradienį BNS sakė, nepaisant turto arešto, neketinąs taikytis su K.Rameliu.

"Negaliu nusileisti žmogui, kuris globaliai neteisus. Esu linkęs mokėti, bet nenusileisti", - kalbėjo jis.

Vilniaus apygardos teismas 2003 metų pavasarį paskelbė, jog nėra įrodymų, kad K.Prunskienė slapta bendradarbiavo su KGB.

Jis pakeitė 1992 metų rugsėjo 14 dieną Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų kolegijos sprendimą, kad K.Prunskienė sąmoningai bendradarbiavo su KGB.