Ketvirtadienį po Vijūnėlės parką Druskininkuose vaikštinėję skaitytojai užfiksavo, kaip iš ardomo Turistų g. 13 pastato, vadinamo Vijūnėlės dvaru, kiemo darbininkai rauna patvoryje augusią tujų gyvatvorę. Tujų prikrautas automobilis jas nuvežė tiesiai į Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko kiemą, Turistų g. 11. Nuo rugsėjo pradžios mero name vyksta remontas.

Vijūnėlės dvaras priklauso kauniečiui verslininkui Žilvinui Povilioniui ir jo sutuoktinei, bet Druskininkų opozicija nuo pat statybų pradžių bandė jį sieti su kurorto savivaldybės vadovu. R. Malinauskas yra viešai prisipažinęs žiniasklaidai mokėjęs pinigus dvarą stačiusiems darbininkams.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, jog pastatas būtų išsaugotas bei siūlo, jog jame būtų įrengta Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Vykdydamas teismų sprendimus Ž. Povilionis pradėjo pastato griovimo darbus. Nuo rugsėjo pradžios buvo išmontuojama pastato vidaus įranga, o pirmadienį pradėtas ardyti stogas.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui R. Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje tiriamas epizodas, kad Vijūnėlės dvaro byloje galėjo būti mokami kyšiai.