Seimo užkulisiuose kalbama, kad „darbiečiai“ galėtų jungtis su ekspremjero Sauliaus Skvernelio vedama Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Taip esą būtų siekiama abiem politinėms jėgoms naudingų dalykų – demokratai gautų plačią politinės jėgos struktūrą bei finansus, o „darbiečiai“ gautų naują lyderį, kurio neteko po V. Uspaskicho atsistatydinimo ir sustiprintų partinius skyrius.

Tokius galimus dviejų partijų planus Delfi patvirtino keli šaltiniai. Pokalbiai, pasak jų, vyksta pavienių politikų lygmenyje, o sprendimų jokių šiuo klausimu kol kas nėra.

Uspaskichas jungimąsi su kita partija sveikintų: dėl Skvernelio turi skepticizmo

Jau buvęs Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas laidoje „Delfi interviu“ teigė, jog neatmeta galimybės, kad partija gali susijungti su kita.

„Sveikinčiau tokį dalyką, jei jungiantis su kita partija sukurs sinergiją, tai tikrai. Labai daug būna jungčių iš mano pastebėtos praktikos Lietuvoje, kad ne sinergiją, o minusą duoda tie apsijungimai. Todėl reikia labai pasverti su kokia partija, su kokia politinė jėga, organizacija reikia jungtis“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

Jis taip pat teigė, kad tokie sprendimai turėtų būti daromi įvertinus ir elektorato nuotaikas.

„Būna, kad susijungia ir nei vieni, nei kiti nebalsuoja“, – argumentavo politikas.

Paklaustas, su kokia politine jėga galėtų susijungti Darbo partija, buvęs jos lyderis vardijo variantus.

„Mums artimiausi yra buvę tvarkiečiai, jie pakankamai arti mūsų ideologijos. O daugiau tai net nelabai žinau, nes S. Skvernelio (partijos, aut. p.) ideologija dar nėra išgryninta. Ten yra labai kraštutinių politikų. (…)

O kai prasidės vertybių gryninimas... Tuo labiau – įrašinėjant į programą ir priiminėjant Seime, pas juos atsiskyrimų bus mažai, nes pas juos visiškai skirtingų minčių žmonės, skirtingų ideologijų“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė europarlamentaras V. Uspaskichas.

Tikina, kad negrįš

Jis taip pat pripažino, kad svarstė Darbo partiją vesti ir į šiuos rinkimus, nors jo paties, kaip pats tikino, jau nedomina joks politinis postas.

„Susiklostė visos tos priežastys į vieną vietą ir pamačiau, kad tapau trikdis partijai, nes nedirbu, neatlieku tos funkcijas, kurią priklauso atlikti Darbo partijos vadovui. (…) Partijai reikia naujų, jaunų žmonių, naujos energijos“, – aiškino politikas.

V. Uspaskichas laidoje vardijo ir „gerų lyderių“ Darbo partijai variantus.

„Absoliuti kompetencija yra pas Vytautą Gapšį, neblogai orientuojasi įvairiose srityse Ieva Kačinskaitė–Urbonienė, dabar paskirtas laikinas partijos pirmininkas Viktoras Fiodorovas, buvęs ministras, profesorius Vigilijus Jukna, Valentinas Bukauskas – jis puikiausiai renkamas vienmandatėje. Tas pats Andrius Mazuronis. Pas mus pilna žmonių, kurie gali vadovauti“, – vardijo jis.

„Šį kartą aš pasitraukiu viskam, jau galit užfiksuoti tai. (…) Šį kartą sakau – aš nesiruošiu sugrįžti, nes kam tada trauktis“, – laidoje „Delfi interviu“ teigė V. Uspaskichas.

Europarlamentaras taip pat sakė, kad jei nebūtų pasitraukęs iš Darbo partijos pirmininko posto, būtų dalyvavęs Vilniaus miesto mero rinkimuose. Visgi jis negalėjo pasakyti, ar dalyvaus Europos parlamento rinkimuose.

„Tiesiog atėjo toks laikas, nemažai sudedamųjų dalių sukrito į vieną krūvą ir buvo priimtas toks sprendimas. Jis nėra netikėtas, partijai aš jau pusantrų metų kalbu, kad jie ieškotų pamainos, ieškotų lyderio, augintų lyderį iš savo gretų žiūrėtų“, – pasakojo jis.

„Kai kurios (pasitraukimo, aut. p.) priežastys – vidinės. Viena iš priežasčių – ir karas Ukrainoje. Jis atėmė daug laiko, minčių, sveikatos. Nes aš gana susijęs, man tai yra asmeniškas dalykas, tėvelis ukrainietis, mama – rusė, vaikai gimė Baltarusijoje, kiti vaikai – Lietuvoje.

Pats gyvenu Lietuvoje, verslai taip pat. Ir visi tie procesai labai stipriai daro įtaką. O kitas dalykas – vis tiek aš gyvenu pagal šiek tiek kitokią filosofiją nei partija ir pati valstybė“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)