Žinoma, taip purenama informacinė dirva, ruošiant Rusijos visuomenę prie Trečiojo pasaulinio karo idėjos, gali būti tik eilinė bravūra – tušti svaičiojimai iš susireikšminusių ir Rusijos galybe patikėjusių ar tokį įvaizdį išlaikyti bandančių veikėjų, kai 3 tūkst. rusų tankų, šarvuočių ir kitos karinės technikos jau virto metalo laužu Ukrainoje, o galvas padėjo nuo keliolikos iki 22 tūkstančių rusų karių.

Bet nepavykus sėkmingai kelių dienų „specialiai operacijai“ ir įklimpus Ukrainoje, ilgas, sekinantis konfliktas Rusijai kelia išties realų ir didelį pavojų, o kartu sukuria ir dilemas: jei naujas puolimas Donbase nepavyks, o netgi jei ir bus užimtos teritorijos – kas iš tokios pergalės, iš sugriauto, nuniokoto krašto Rusijai, kurią ne šiaip smaugia sankcijos, bet ir laukia kritinių išteklių trūkumas?

Manipuliacijos Vakarų priklausomybe nuo dujų ir naftos turi ir atvirkštinį efektą: pati Rusija neišsigydė priklausomybės nuo importo iš Vakarų. Nuo smulkiausių importinių detalių iki paprasčiausio veikiančio šaldytuvo – Rusija iki šiol nesugeba jų pasigaminti.

Anksčiau ar vėliau bus pasiekta riba: stos gamyba, ne tik Rusijos ekonomiką palaikančių gamtinių išteklių, bet ginkluotės eksportas. Tad ką darys Rusija – lauks tos juodos dienos ar pakels statymus iki tiesioginės konfrontacijos su Vakarais?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)