Opia ir problemine tema daugelis skaitytojų turi kardinaliai priešingas nuomones: tarpusavyje diskutuoja, pykstasi, bando vieni kitus įtikinti savo tiesomis. Ukrainą sudrebinę įvykiai, Rusijos agresyvi retorika ir elgesys neliko skaitytojų nepastebėtas, vis dažniau DELFI skaitytojų komentaruose girdimi karo baimės šūksniai.

Žinoma, daugiausiai išgąstį reiškiančių komentarų pasirodė po pranešimo apie Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainos teritoriją. „Tai katastrofa, gaila, žmonės miršta. Baisu ir tikrai per žiemą bus katastrofa, toks jausmas kad atėjus pavasariui pasaulis bus pasikeitęs“, – rašė skaitytojas pasivadinęs „Karas“.

Daugumos DELFI skaitytojų nuomone, karas jau prasidėjęs. „Žiauru. Prasideda tikrasis karas. Baisu ir pagalvoti, ką turi išgyventi ukrainiečiai“, – rašė „Gaila ir baisu“ prisistatęs skaitytojas.

„Galit rašyti ir kalbėti ką norit, bet viskas gražiai juda karo - ir didelio karo link. Jei Vakarai ir toliau nuolaidžiaus Rusijai ir nepadės Ukrainai – rusai eis toliau“, – baugščiai galimas ateities prognozes reiškė skaitytojas pasivadinęs „Aš“.

Skaitytojai ragina būti pasiruošusius

Stanislovas mano, kad karas jau prasidėjęs, tik dar neatėjo iki Lietuvos, todėl kol turime laiko – ruoškimės. „Baisu, Rusija pradėjo Trečiąjį pasaulinį. Nėra laiko svarstymams – reikia tam sparčiai ruoštis“, – sako Stanislovas.

Skaitytojas pasivadinęs „Patarimas“ ragina tautiečius pirmiausia rūpintis maisto atsargomis: „Geriau apsirūpinkite maistu: koncervais, džiovintu maistu ir vandeniu. Prasidėjus karui nebeturėsite tam galimybės, kariai užims sandėlius, o parduotuvės kilus panikai bus uždarytos ir išplėštos. Miestuose nebus nei vandens nei elektros, turėkite tai omeny ir ruoškitės“.

Bet kadangi Lietuvoje ramu ir realios karo grėsmės nėra, skaitytojas pasivadinęs „kask giliau“ ragino mėgautis šia diena: „Džiaukitės saule, taika, vaikais, grybais miške ir vertink tai, nes visa tai gali likt tik prisiminimuose ir svajonėse“.

Bijo sužvėrėjusių žmonių ir prašo Dievo pagalbos

Skaitytojai dalinosi mintimis apie karo žiaurumus: „Bijau ne pačio karo, bijau to sužvėrėjimo, sulaukėjimo ir nužmogėjimo“ – rašė nepristatyti nenorėjusi skaitytoja.

„Aš nenoriu jokio karo. Noriu, kad mano vaikai galėtų eiti į mokyklą, bėgioti kieme nebijodami šūvių ir bombų, kad augtų laimingi, todėl aš prieš karą. Nesu nei už Rusiją, nei už JAV, nei už net kurią kitą valstybę, trokštančią karo. Smerkiau ir smerksiu tuos, kurie nori karo“ , – sakė skaitytojas pasivadinęs „Tiems“.

„Tepadeda Dievas Europai, nes atrodo žemelė vėl bus aplaistyta krauju. Laikas atėjo ir didžiosios valstybės turi sėsti ir rimtai kalbėtis. Nes Ukrainos navikas atrodo piktybinis ir netrukus gali išplisti Europoje, o toliau ir pasaulyje“ , – rašė Magas.

„Žmonės, pasimelskime ir mes, kad karas kuo greičiau pasibaigtų. Gal Dievas išklausys mūsų maldas“, – Dievo pagalbos prašė „Jo“ pasivadinęs skaitytojas.

Jeigu kils karas, lietuviai išnyks?

Skaitytojai taip pat prisiminė Lietuvos istorijos sopulius, skaudžius tautos praradimus ir diskutavo, kokį nuostolį patirtų lietuviai, jeigu karas iš tiesų prasidėtų. „Lietuvoje nė 3 milijonų gyventojų nėra ir šiuolaikinis karas sunaikintų Lietuvių tautą kaip visumą gyvenančią Lietuvoje“, – savo nuomonę reiškė skaitytojas Edis.

„Artėjančios sovietinių trėmimų pradžios 73 metinės verčia dar kartą susimąstyti apie Lietuvos tautai tekusį kruvinos kovos kelią į išsivadavimą, nekaltą Lietuvos žmonių auką ir tautos išlikimo grėsmes. Budėdami Ukrainos tragedijos akivaizdoje, susitelkime, stiprinkime tautos pasitikėjimą, neleiskime, kad būtų užmiršta, kokia skaudi Lietuvos valstybės laisvės kaina“, – ragino susitelkti skaitytojas Adis.

„Jei kiltų karas, nušluotų visus nuo žemės paviršiaus per 10 min. Gyvenam XXI a., čia nebebus pasišaudymas, pamąstykit apie savo vaikus“, – sakė „Teisingai“ prisistatęs skaitytojas.

Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1901)