Rusiją palygino su Izraelį raketomis apšaudančia teroristine organizacija „Hamas“

„Ukrainiečiams Rusija – milžiniškas „Hamas“, kuris kaupia raketas, o paskui jomis apšaudo gyvenamųjų namų kvartalus.

Tai „Hamas“, veikiantis valstybiniu lygmeniu ir rezerve turintis branduolinį traukinį. Iš tiesų tai labai rimta problema, gąsdinanti visą pasaulį“, – Ukrainos naujienų kanalo „24 kanal“ eteryje kalbėjo G. Gudkovas.

Rusijos opozicionierius priminė, jog teroristine organizacija Europos Sąjungoje, Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV), Kanadoje, savaime suprantama – Izraelyje bei kitose šalyse pripažinta „Hamas“ užsiima tuo, jog kaupia raketų atsargas, jas gamina, sukaupusi reikiamą kiekį – apšaudo žydų valstybės miestus.

"Hamas" rėmėjas

G. Gudkovas pastebi, jog skirtingai nuo Izraelį nesėkmingai sunaikinti siekiančio islamo fundamentalistų „Hamas“, Rusija turi milžiniškus finansinius, gamtinius ir žmogiškuosius išteklius.

Europos parlamente bręsta sprendimas: ar Rusija bus pripažinta teroristine valstybe?

Panašu, kad jau netrukus Rusijos teroristinis statusas bus „įteisintas“, G. Gudkovas prognozuoja, šią savaitę Europos Parlamente vyksiant svarstymus dėl rezoliucijos priėmimo.

Jo duomenimis, Europos Sąjungos politikai suformulavo tris galimus rezoliucijos variantus, kurių švelniausias – pripažinti V. Putino režimą teroristiniu. Antrasis – pripažinti Rusiją terorizmo rėmėja, o trečiasis ir pats griežčiausias – paskelbti Rusiją teroristine valstybe.

„Dauguma Europos Parlamento narių palaiko pačią griežčiausią (rezoliucijos – red.) versiją. Pažiūrėsime, ką parodys balsavimo rezultatai, tačiau bet kuriuo atveju V. Putini ir jo režimui tai nieko gero nežada“, – remdamasis savais šaltiniais teigė G. Gudkovas.

Rusijos lauktų dar didesnės problemos, gali nusigręžti paskutiniai partneriai

Kalbėdamas apie tai, kokią įtaką Europos Parlamento rezoliucija, jeigu jis bus priimta, turės Rusijai, G. Gudkovas akcentavo, kad automatiškai ims galioti antrinės bei tretinės sankcijos šalims bei įmonėms, palaikančioms ekonominius ryšius su Rusija. Visa tai gali lemti papildomas ekonomines problemas ir šalių – partnerių praradimą.

Genadijus Gudkovas

„Jeigu ši rezoliucija bus priimta, visos ES šalys ją patvirtins savo teisinėje sistemoje, Rusijos laukia rimtos teisinės pasekmės.

Visi valstybės atstovai, diplomatai ir politikai automatiškai neteks savo statuso ir teisių, jie taps terorizmo bendrininkais“, – kalbėjo G. Gudkovas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, jog automatiškai ėmus galioti antrinėms ir tretinėms sankcijoms, dar labiau pablogės Rusijos ekonominė padėtis, gali iš esmės komplikuotis prekybos ryšiai nuo Rusijos dar nenusisukusiomis šalimis: Kinija, Indija, Pakistanu ir Iranu.

„Tai palies ir kitas valstybes, kurios dar bando laikytis neutralios pozicijos Rusijos atžvilgiu ar bent jau apsimeta, kad Ukrainoje vykstantis karas jų neliečia“, – reziumavo Rusijos opozicijos politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)