Į DELFI redakciją besikreipusi skaitytoja pasakoja nustėrusi, kai vienoje Amerikoje gyvenančias mamas buriančioje „Facebook“ grupėje pamatė A. Zuoko veidą.

„Moterys siūlo autorei kreiptis į Amerikos laidą „Catfish“ arba dr. Phill laidą“, – sakė ji. Šiose laidose bandoma atskleisti tiesą apie virtualius pasimatymus.

Tapo uošvės vaikinu

Taksi automobilyje sėdinčio A. Zuoko nuotrauka pasidalijo viena Amerikoje gyvenanti moteris kartu su tokia žinute:

Sveikos, mamos. Man reikia pagalbos. Mano uošvė susirado vaikiną, su kuriuo draugauja per atstumą. Aš manau, kad jis apsimetėlis, sukčius. Jis atsiuntė daug nuotraukų, nuolat jai skambina, tačiau jie niekuomet nesikalbėjo vaizdo skambučiu. Daugelis jo nuotraukų yra redaguotos. Galbūt jūs atpažįstate šį žmogų? Esu tikra, kad tai – ne jis, kad ši nuotrauka yra vogta iš interneto. Ačiū.“

Klausiama kitų istorija susidomėjusių moterų ji pasakojo, kad kol kas šis vyras jų neprašo pinigų ar paramos, tačiau jos uošvei kasdien skambina jau tris mėnesius.

„Mes prašome jos liautis, tačiau ji to neklauso“, – sakė ji, pasidalindama vyro atsiųsta esą jo paso nuotrauka. Joje – taip pat A. Zuoko nuotrauka, tačiau duomenys – visai kiti.

Pase rašoma, kad vyras yra Didžiosios Britanijos pilietis Smith James Morris, gimęs 1958 metų balandžio 17 dieną. DELFI primena, kad A. Zuokas gimė 1968 m. vasario 21 d.

Susisiekti su A. Zuoku apsimetinėjančiu vaikinu DELFI nepavyko.

A. Zuokas žada kalbėtis su teisininkais

Apie šią istoriją išgirdęs A. Zuokas neslėpė juoko: „Galiu tik pasakyti, kad nieko nepažįstu, nieko nežinau ir niekur nedalyvavau“.

Jis patikino tikrai nekūręs panašios anketos ir nebendravęs su minima amerikiete.

„Reikės pasidomėti. Jei įmanoma nustatyti, kas apsimeta manimi, galbūt pakalbėsiu su teisininkais, kad imtųsi veiksmų dėl galimos atsakomybės už žmonių klaidinimą“, – sakė jis.

A. Zuokas patikino, kad tai ne pirmas toks atvejis, kai „Facebook“ apsimetama juo. Jis pasakojo, kad yra matęs ir netikrų esą jo paties profilių ir, pavyzdžiui, sukčių, kurie prisidengdami jo ir jo žmonos veikla Lietuvoje rinko dėvėtus drabužius, paramą lietuviams Anglijoje.

Tiesa, šį kartą buvo prisidengiama ne A. Zuoko vardu, pavarde ar pareigomis, o jo išvaizda. Pats A. Zuokas patikino, kad galbūt tai ir būtų galima traktuoti kaip komplimentą jo išvaizdai: „Pažiūrėjau, neblogai atrodo“.

Nepaisant to, jis tikino situacija pasidomėsiantis. Anot jo, „tai vienas iš tų atvejų, kai bandoma apgaudinėti žmones“.