Pavyzdingai aplinka besirūpinanti bendrija kovą su atliekas kaupiančia kaimyne pradėjo dar 2000 metais. Jau tada į keturių kambarių 71 kvadratinių metrų ploto butą patekti buvo sudėtinga.

„Žmonių jį neįsileisdavo. O jei atverdavo duris, tai tik labai nedaug, kad mes nematytume viso šiukšlyno“, - apie kaimynę pasakoja bendrijos seniūnė Stasė Vikienė.

Atvykusius DELFI žurnalistus pasitiko ketvirtame aukšte gyvenantys žmonės, kurie piktinosi valstybės institucijų, į kurias buvo kreiptąsi, neveiklumu. Įeiti į kraustomą butą buvo itin sudėtinga, o patekus į vidų žurnalistai pamatė kraupų vaizdą – visi keturi kambariai, virtuvė, vonia ir tualetas buvo užversti šiukšlėmis nuo grindų iki lubų.

„Vieną pilną konteinerį jau išvežėme, o šiukšles pavyko atkrauti tik nuo pačių durų koridoriuje, - sako seniūnė – planuojame, kad jų bus apie dvidešimt.“

Samdyti darbininkus ir specialų transportą konteineriams išvežti namo bendrijai gali kainuoti apie 3 tūkst. eurų, kuriuos tikimasi išieškoti iš 70 metų buto šeimininkės. Planuojama, kad darbai gali trukti kelias dienas. Pasak kaimynų, darbininkams teko laužti buto duris, nes šeimininkė prieš darbų pradžią iš buto pasišalino.