Reaguodamas į tą pareiškimą Būtingės terminalą valdančios "Mažeikių naftos" bendrovės komunikacijos tarnybos vadovas Tadas Augustauskas Eltai pareiškė, kad "kol nebūsime 100 procentų tikri, jog terminalo eksploatacijos atnaujinimas saugus, kad terminale sumontuota įranga veikia teisingai ir efektyviai, krova nebus pradėta".

Koncerno atstovas pažymėjo, kad po avarijos lapkričio mėnesį Būtingės terminalo tvarkymo darbai nėra baigti, todėl krovos darbai nebus pradėti anksčiau kaip po dviejų savaičių.

Aplinkosaugininkų teigimu, vamzdžių ruožas po vandeniu yra paplautas, nors baziniame techniniame projekte vamzdis turi būti įkastas į jūros gruntą. Tarp bazinio projekto neatitikimų pabrėžiama tai, kad nesutampa plemo ir plūduro centrų ašys.

Baziniame projekte taip pat nurodyta, kad prie Būtingės plūduro gali švartuotis 80 tūkst. tonų dedveito tanklaiviai. Paskutinėmis praėjusių metų dienomis prie terminalo laukė trys tanklaiviai, kurių dedveitas - 150 tūkst. tonų, - taip pažeidžiamos bazinio projekto sąlygos. Aplinkosaugininkų įsitikinimu, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tokiems laivams Būtingės terminale turėtų neleisti švartuotis.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas apskrities viršininkę Virginiją Lukošienę informavo apie tai, kad nepašalinus minėtų techninių bei statybos trūkumų, gali įvykti ekologinė katastrofa. Kartu prašoma įpareigoti AB "Mažeikių nafta" pašalinti visus trūkumus iki Būtingės terminalo veiklos atnaujinimo, Eltai sakė Apskrities viršininkės administracijos atstovė spaudai.

T.Augustauskas teigė, kad aplinkosaugininkų nurodyti trūkumai turi būti patikrinti terminale dirbančių specialistų - narų, įrangos gamintojų, kitų specialistų. "Jeigu gamtosaugininkų spėjimai pasitvirtintų, bus imtasi reikalingų priemonių jiems pašalinti",- teigė "Mažeikių naftos" atstovas.

Jis taip pat nesutinka, kad Būtingė gali aptarnauti ne didesnius kaip 80 tūkst. tonų dedveito tanklaivius. "Terminalas sertifikuotas aptarnauti tanklaivius iki 150 tūkstančių tonų dedveito. Sertifikatą gavome iš pasaulyje pripažintos tarptautinės firmos", - sakė T.Augustauskas.