Daugiausia dėmesio per šią sesiją sulaukė aplinkosauginės problemos. Seimas priėmė sprendimus, reikalingus suvaldyti gamtai ir žmogaus sveikatai galinčią kilti žalą, taip pat reaguojant į pastarųjų mėnesių įvykius Klaipėdoje ir Alytuje.

Seime buvo surengta diskusija „Dėl aplinkos apsaugos efektyvumo ir rezultatyvumo bei taršos prevencijos“.

Parlamentarai tikėjosi, kad Seime prisieks naujas ekonomikos ir inovacijų ministras, tačiau su premjero Sauliaus Skvernelio į ministrus teikiamu Luku Savicku prezidentas Gitanas Nausėda susitikti ketina ateinančią savaitę.

Antradienį žurnalistams „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis užsiminė, kad, prezidentui nesuskubus pritarti teikiamai kandidatūrai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, ko gero, dirbs su laikinu ministru dar pusantro mėnesio.

Seimas taip pat svarstė Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projektą dėl naujo žiniasklaidos rėmimo modelio, bet šio klausimo svarstyme padaryta pertrauka.

Neeilinė Seimo sesija turėjo pasibaigti sausio 30 d., tačiau parlamentarams pavyko sesijos darbus atlikti anksčiau ir antradienį sugiedojus himną ją užbaigti.