„Tokio pareigūno su ilgamete institucine atmintimi pasitraukimas – nemaža netektis ministerijai. Esu dėkingas už jo pastangas vadovaujant sudėtingoms aplinkos sektoriaus sritims. Vertinu D. Krinicko indėlį valstybinei aplinkos apsaugos kontrolei stiprinti, atliekų tvarkymo sistemai skaidrinti. Linkiu jam kuo didžiausios sėkmės naujoje veikloje“, – pranešime spaudai teigė aplinkos ministras.

D. Krinickas buvo atsakingas už atliekų tvarkymo, vandenų ir taršos prevencijos sritis.

K. Navickas sako priekaištų dėl jo darbo neturintis.

Aplinkos ministerijoje Dalius Krinickas dirba nuo 2004-ųjų. Prieš tapdamas viceministru, jis buvo Atliekų departamento direktoriumi, dar prieš tai penkerius metus vadovavo Vandenų departamentui. Paskutinė viceministro darbo diena ministerijoje – liepos 20-oji.

Paklaustas, ar jo pasitraukimas yra susijęs su premjero pozicija ir kogeneracinėmis jėgainėmis, D. Krinickas portalui 15 min.lt teigė nenorintis to komentuoti: „Aš tiesiog nenorėčiau komentuoti. Ta prasme, nei kažko patvirtinti, nei paneigti. Tiesiog dėl asmeninių priežasčių ir tiek“.

BNS primena, kad aplinkos viceministru D. Krinickas pradėjo dirbti pernai spalio pabaigoje, iki tol jis vadovavo Aplinkos ministerijos Atliekų departamentui.