„Informuoju, kad mėnesio pradžioje kreipiausi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai neteisėto, teisės aktus pažeidžiančio mano tiesioginio vadovo, aplinkos ministro, elgesio. Generalinė prokuratūra, išnagrinėjusi ir įvertinusi mano pateiktą informaciją ir dokumentus, man suteikė pranešėjo statusą, tad jau kuris laikas esu saugoma pranešėjo apsaugos įstatymu“, – žurnalistams pirmadienį sakė O. Vėbrienė.

„Ministras šią informaciją žino, jis yra informuotas ir tas pasijautė, nes kurį laiką tam tikri puolimai nuslūgo, bet netruko vėl grįžti į savas vėžes“, – pridūrė AAD vadovė.

O. Vėbrienė pripažino, kad jos vadovaujamos institucijos veikla jau kuris laikas yra paralyžiuota.

„Institucijos veikla jau kuris laikas paralyžiuota, prieš Kalėdas viskas įvyko. Bet mano principingas noras paversti šią instituciją, kažkada virtusią lizdeliu, į aukščiausius vadybos standartus atitinkančią kontrolės įstaigą, nesumažėjo. Man jis nebuvo atmuštas, aš tą dariau, ketinu ir toliau tai daryti“, – tikino O. Vėbrienė.

Ji sakė, kad pokyčių įgyvendinimas dabartinėmis sąlygomis yra sunkus, tačiau akcentavo, kad rasti bendrą kalbą būtina dėl visuomenės interesų.

„Pripažįstu, tai sudėtinga ir apsunkinta, bet esu karjeros valstybės tarnautoja ir viršininko nepasirinksiu. (...) Neišvengiamai, jei mes norime įgyvendinti Vyriausybės programą, strateginius pokyčius, veiklos pokyčius, turėtume rasti bendrą kalbą ir žiūrėti aukščiau – ne asmeninių interesų, ne politinių ir partinių, o visuomenės interesų“, – teigė O. Vėbrienė.

Ji teigė, kad minčių apie atsistatydinimą neturėjo.

„(...) Manimi tiki komanda, kolegos inspektoriai, sulaukiu palaikymo žinučių, tad negaliu leisti tokios minties, kad pasitrauksiu. Tikrai ne“, – sakė AAD vadovė.

Vėliau ji BNS sakė pranešusi apie, jos manymu, neteisėtą S. Gentvilo elgesį, tačiau pridūrė, kad detalių atskleisti negali, nes tyrimas šiuo metu tebevyksta.

Departamento direktorė žurnalistams taip pat sakė neketinanti trauktis iš pareigų, bet pripažino, kad institucijos darbas dėl konflikto su ministru S. Gentvilu apribotas jau kurį laiką.

„Nereikia apgaudinėti nei savęs, nei jūsų – institucijos veikla jau kurį laiką yra paralyžiuota, prieš Kalėdas viskas įvyko. Bet tai mano principingo noro paversti šią instituciją į aukščiausius vadybos standartus atitinkančią kontrolės įstaigą tikrai nesumažino“, – sakė O. Vėbrienė.

„Drąsiai ir viešai sakau, kad toliau nepasiduosiu (...) Aš kuriu planus dar visai kadencijai – pridūrė ji.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas prieš kurį laiką pranešė pasirašęs įsakymą keisti AAD struktūrą.

Jis teigė, kad AAD vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, tuo metu paprastiems inspektoriams konkursai skelbiami, o jų darbo vietų neužpildyta daugiau nei 70. S. Gentvilas taip pat sakė gaunantis iš darbuotojų skundų dėl priemonių, kurių imamasi prieš juos.

AAD teigimu, visi departamente dirbantys valstybės tarnautojai ir darbuotojai priimti teisės aktų nustatyta tvarka.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)