„Turim šuniuką – sibiro haskių veislės. Yra jaunas, nori pažaisti, tai atitrūko ir nubėgo pas kleboną į kiemą per daržą. Klebonas su lazda pradėjo vaikyti. Iš klebono mūsų šuo, žinokit, grįžo kruvinas. Klebonijoje gyvena dar šeimininkė su dukra, tai jos pradėjo rėkti, kolioti mano močiutę“, - DELFI pasakojo kaimynystėje gyvenanti dvidešimtmetė mergina.

Pasak Danutės, ji savo akimis matė, kaip klebonas su lazda vaikėsi šunį: „Kai jis parbėgo, puolė sesei į glėbį ir jos visas megztinis kruvinas buvo. Paskui dar savaitę tas šuniukas ėsti negalėjo, kraujavo burnytė, vienas dantukas iškrito“.

Pasak merginos, klebonas gynėsi apdaužęs šuniuką, bet ji netiki. Sakė norėjusi nufotografuoti, kaip viskas vyko, bet nespėjo.

Danutės žodžiais, klebonijoje gyvenančios šeimininkės dukra mokykloje visiems giriasi, kad jai kunigas kailinius nupirko už 300 litų. „Kasmet visi trys po egiptus važinėja, o tikintiesiems priekaištauja, kad jo nemylim, mažai suaukojam, nors už mūsų pinigus šeimininkę su dukra išlaiko ir visur važinėja“, - piktinosi mergina.

Butrimonių gyventoja pasidalijo kelių vietos gyventojų telefonais, kurie patvirtino jos žodžius. DELFI kalbinti gyventojai nenorėjo, kad būtų viešinami jų vardai, tad nutarėme neaprašinėti ir jų pasakojimų apie „nekunigišką klebono gyvenimą“.

Pasak Danutės, atsitinka visokių incidentų. Neseniai klebonas neva su mokytojais susimušė, kurie atvažiuodavo „baliavoti“. Susipyko, tai dabar net neateina.

Paklausta, ar skundėsi kunigu vyskupui, vietos gyventoja sakė bandžiusi rašyti į Kaišiadorių vyskupiją, skambino, bet buvo užimta.

Kunigas: kaip galiu įrodyti, kad nemušiau šuns?

Butrimonių Išganytojo parapijos klebonas Juozas Bakštys neneigė apsipykęs su kaimynais dėl jų šuns: „Vakar skambino jų teta, močiutė ir kaltino. Bet kaip aš galiu įrodyti, kad taip nebuvo?“

Pasak kunigo, tas šuniukas – haskis, dar mažas ir nesileidžia paimamas į rankas. „Taip, aš jį kelis kartus pagąsdinau, kai atbėgo į kiemą, bet nieko daugiau nedariau. O dėl išmušto danties tai, kaip ir kaimynei sakiau, jauni šunys patys juos meta“, - DELFI sakė dvasininkas.

Paklaustas apie atostogas egiptuose, kurios kliuvo parapijiečiams, kun. J. Bakštys sakė, kad jos visiems priklauso, kunigams, pagal bažnytinę teisę – irgi.

„Man, kaip ir kitiems žmonėms priklauso mėnesis atostogų. Aš pats užsidirbu, šeimininkė buhalteriauja, o šeimininkės dukrą išlaiko jos tėvelis. Ne tik su jomis skridome atostogauti, bet ir mokytojas, šalia gyvenantys kaimynai. Kitaip sakant, žmonių grupė iš viso miestelio“, - pasakojo kun. J. Bakštys, pridurdamas, kad jei pasikalbėtume su kitais parapijiečiais, jie daug pripasakotų apie pačią kaimynę, kuri DELFI vis skundžia kleboną.

„Prieš pora metų kaimynės vyro buvau apklaltintas, kad išdžiovinau medžius. Kurį laiką viskas buvo ramu. Dabar vėl. Aš nieko nekaltinu, tik sakau, kad mane puola nepagrįstai. Esu tokiam šoke! Jos nepririštas šuva atbėgo, neva aš kaltas likau, kad išmušiau dantį. Ir man nėra kaip pasiteisinti“, - kalbėjo dvasininkas.

Kaip pasakojo klebonas, šeštadienį jį buvo aplankęs pusbrolis su mažais vaikučiais, kuriuos puolė ne haskis, o kitas kleboną apskundusių kaimynų šuo. „Vienas vaikas pirmą klasę baigia, kitas ketvirtą. Jie gali paliudyti, bet aš niekam nesiskundžiau, kad tie šunys visur palaidi laksto ir vaikus gąsdina, nors parapijos taryba ir pasiūlė dėl to kreiptis į policiją“, - sakė kun. J. Bakštys.

Pasak klebono, yra buvę kad palaidi šunys puolė į kapus einančius žmones, kurie jų tikrai bijodavo.

Po miestelio šventės išmušė dantis

Paklaustas, ar tiesa, kad vykdamas iš šalia esančio miestelio šventės įsivėlė į muštynes ir neteko kelių dantų, kunigas sakė, kad incidentas iš tiesų buvo, tačiau prasidėjo ne jo iniciatyva.

Nukentėjusiam klebonui vieni reiškė užuojautą, kiti, dvasininko žodžiais, nesigilindami į situaciją pasidarė savas išvadas.

„Bet ką man reikėjo daryti, jei mano mašiną daužė? Po šiai dienai dėl to tęsiasi teismai. Man skaudu, kai žmonės mane kaltina nežinodami tikros situacijos“, - sakė kun. J. Bakštys.

Rugsėjo mėnesį bus 5 metai, kai dvasininkas vadovauja Butrimonių parapijai. Neneigė, jog kaimynų skundai pasiekia ir vyskupą. „Kartas nuo karto apie tai pasikalbame“, - sakė klebonas, pridurdamas, kad sunkiose situacijose jį palaiko parapijos taryba, žmonės.

„Šiandien paramos sulaukiau ir vietos parduotuvėje, kur patarė per daug neimti į širdį, nes nepatenkintų buvo ir bus. Kaip pasakė pardavėja, buvęs parapijos klebonas a. a. Kraujelis, prieš jį buvęs Jo Ekscelencija Kaišiadorių vyskupas Matulaitis, prieš pat mane kunigavęs Čiupolas irgi kai kam neįtiko, o dabar reikia dirbti man. Jei yra keli ar keliolika žmonių, kurie palaiko, negalima sakyti, kad visi nusistatę prieš“, - DELFI sakė dvasininkas.

Bažnyčios taryba gina kleboną

Po pokalbio su kunigu, Butrimonių parapijos taryba kreipėsi į DELFI pažymėdama, kad parapijiečiai negali likti abejingi puolimui prieš kleboną.

„Mes,bažnyčios taryba, tampriai bendraujame su mūsų klebonu ir tariamės įvairiais parapijos klausimais. Žmonės džiaugiasi jaunu, energingu klebonu. Jo dėka dingo netvarkinga bala ir šabakštynai, augę prie klebonijos. Bala virto gražiu tvenkiniu, netinkami augalai iškirsti, seni, pavojingi medžiai prie bažnyčios išpjauti, vietoj jų auga gražūs jauni medeliai. Neatsistebi parapijiečiai matydami kleboną valantį bažnyčios stogo lietvamzdžius - šitokia aukštybė ir nebijok tu man nupulti!“, - rašoma elektroniniame laiške.

Pasak parapijiečių, klebonas pirmas prie bažnyčios žiemos rytais nukasa takus, vasarą pats pjauna veją. Gražūs, nauji užtiesalai ant visų trijų altorių, suremontuota siena aplink bažnyčią, savo rankomis klebonas sutvarkė ir nudažė bažnyčios vartus.

„Jis visada stengiasi dėl bažnyčios pats ir ragina tai vieną, tai kitą darbelį atlikti ir parapijiečius. Neteko girdėti, kad klebonas būtų atsisakęs kam padėti ar nemandagiai su kuo bendravęs. Jis visada žvalus ir linksmas, tačiau po paskutinio Jūsų pokalbio su mūsų klebonu, jo balse girdėjosi tikras skausmas ir gėla. Tikrai nenorėtume, kad mūsų klebonas būtų skaudinamas ir kaltinamas nebūtais dalykais“, - neabejingi Butrimonių gyventojai.

Palaidi šunys dergia net kapinėse

Žmonės prisipažįsta nematę, kas ten buvo su tuo šunimi, „bet kad šalia kapų gyvenančios ponios šunys laksto palaidi net ir po kapines ir ten dergia, kasa duobes, tai šitai visi žino“.

„Gal ir supyko klebonas, kad šuo kasa lysves, kad dergia gražiai nupjautą veją ir nuvijo nenaudėlį, bet kad mūsų klebonas būtų žiaurus, tuo tikrai negalime patikėti. Skaudu žinoti, kad vienas žmogus gali atstovauti visai parapijai ne gražiam tikslui, o šmeižtui. Atvažiuokite į mūsų parapiją, pabendraukite su žmonėmis, nesiremkite viena nuomone“, - kvietė bažnyčios tarybos nariai.