Kita vertus, opozicijos aktyvistas A.Piontkovskis teigė, kad Baltijos šalims dėl Rusijos politikos "nieko ypatingo negresia", o V.Putino "imperinės fantazijos" liks neįgyvendintos.

"Lietuvos politikai, manau, turėtų kai ką paaiškinti savo Vakarų kolegoms - jūs, būdami mūsų kaimynai, geriau suprantate šio režimo prigimtį, dinamiką ir evoliuciją. Štai per televiziją žiūrėjau Baracko Obamos ir V.Putino susitikimą. Atleiskite, bet B.Obama pasirodė kaip paskutinis kvailys", - interviu žurnalui IQ sakė A.Piontkovskis.

"B.Obama tiesiog bijo pripažinti, kad santykiuose su Rusija yra problemų, nes tai reikštų visišką jo "perkrovimo" politikos žlugimą", - teigė rusų analitikas.

Jis skeptiškai įvertino galimybes, kad V.Putinui pavyktų atkurti stiprią posovietinių šalių sąjungą.

"Jums nieko ypatingo negresia. Visos tos V.Putino imperinės fantazijos apie Eurazijos sąjungą, apie didžiųjų XXI amžiaus geopolitinių katastrofų įveikimą liks popieriuje ir negali būti nė kalbos apie jokią karinę avantiūrą prieš Baltijos šalis. Juolab kad jos - NATO narės", - sakė A.Piontkovskis.

Kalbėdamas apie JAV siekį palaikyti gerus santykius su Rusija dėl krovinių tranzito į Afganistaną, A.Piontkovskis teigė, kad V.Putinas tiesiog apgaudinėja Vakarų politikus.

"Jie (amerikiečiai - BNS) iš esmės dirba rusų darbą - saugo Rusijos pietinę sieną nuo galimo islamistų įsiveržimo. Ir už tai dar V.Putinas juos keikia, reikalauja didžiulių pinigų už tranzitą ir grasina bet kada jį nutraukti. V.Putinas tiesiog niekina Vakarų politikus. Jis juos apgaudinėja ir niekina. Ir tam turi teisę", - sakė A.Piontkovskis.