Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus kalbėjo, jog moterys politikės įvaizdį formuoja pagal vieną pavyzdį. Visos jos, anot LNK pašnekovo, primena piktos mokyklos direktorės įvaizdį.

„Manau, kad po Margaret Thatcher visos politikės šių laikų bando kopijuoti ją. Vienos sėkmingiau, kitos mažiau sėkmingai. Bet kas yra politikei svarbiausia – ką ji kalba ir jos veidas. Šitą reikia išryškinti, ir kad jos klausytų. Nes ji dirba su vyrais, jų dauguma, o vyrai yra šiek tiek vaikai. Nuo M. Thatcher jų įvaizdis formuojamas kaip piktos mokyklos direktorės įvaizdis.

Jos turi būti griežtos, nesukalbamos, taip toliau. Negalėčiau pasakyti, kad čia kažkaip panašu, bet mokyklos direktorės griežtos yra visur gana panašios“, – apie dabartinės premjerės I. Šimonytės ir kadenciją baigusios šalies vadovės Dalios Grybauskaitės įvaizdžius kalbėjo dizaineris.

Jis kalbėjo, jog D. Grybauskaitė turi savitą „nepramušamos tvirtovės stilių“.

„Ir kiekvienas žmogus ir politikas yra kitoks. Aklai kopijuoti nieko nereikia. Manau, kad yra puikių specialistų Lietuvoje, kurie patartų, ką reikia daryti. Aklai kopijuoti tikrai nereikia“, – pabrėžė dizaineris.

A. Pogrebnojus teigė, jog I. Šimonytės šiuo metu pasirinktas įvaizdis yra „šiek tiek chaotiškas“.

„Nes vis tiek ministras pirmininkas ir paprastas ministras, ar Seimo narys yra šiek tiek kitoks. Ji turi daug darbo, yra užsiėmusi, nemanau, kad ji turi daug laiko tam įvaizdžiui. Manau, kad būnant prezidentu daugiau laiko yra užsiimti įvaizdžiu“, – LNK svarstė dizaineris.

Komunikacijos ekspertas Arūnas Armalis kalbėjo, jog prieš prezidento rinkimus I. Šimonytė koregavo savo stilių.

„Mes labiau matome išmoktą pamoką po prezidento rinkimų. Nes taip, dabartinė premjerė, kai ėjo į prezidento rinkimus, tai ji pakankamai radikaliai pakoregavo savo stilių, tiek aprangą, tiek išvaizdą. Nieko keisto, nes kai eini į tokius rinkimus, stilių turi koreguoti“, – kalbėjo komunikacijos ekspertas.

A. Armalis kalbėjo, jog paskutiniai I. Šimonytės stiliaus pokyčiai signalizuoja apie pasikeitusį statusą.

„Nieko keisto, kad dabar ji atradusi savo šiek tiek kitokį stilių, nei kuris buvo ir kurį leido tuo metu užimamos paprastos Seimo narės ar finansų reikalų ministrės statusas, jį tą stilių ir išlaiko. Ar tai reiškia, kad tokie pokyčiai koduoja, kad jis vis dėl to neatsisako ambicijų pasiekti aukščiausią politinį postą Lietuvoje?

Manau, kad žmogus su tokiomis kompetencijomis, tokia patirtimi vienareikšmiškai anksčiau ar vėliau galbūt mėgins dar kartą tas lenktynes eiti. Ar tai bus dabar, žvelgiant į pačios premjeres pareiškimus, kažin“, – kalbėjo komunikacijos ekspertas.

A. Armalis tikino, jog dabartinė premjerė I. Šimonytė nėra panaši į kadenciją baigusią prezidentę D. Grybauskaitę.

„Aš taip nesakyčiau, nes mes matome ir visiškai kitą spalvų gamą, drabužių pasirinkimo spektrą, jis kur kas platesnis nei D. Grybauskaitės“, – LNK sakė A. Armalis.

Jis kalbėjo, kad I. Šimonytė nevengia ryškesnės stiliaus formos, kaip ir „ryškesnio“ turinio.

„Ir kalbant apie jos juokelius ir pakankamai juodą humoro jausmą“, – tikino komunikacijos ekspertas A. Armalis.