Apie šio Lenkijos pareigūno vizitą Vyriausybės spaudos tarnyba viešai neinformavo, apie jį BNS pirmiausia patvirtino Vilniuje viešintis Lenkijos vicepremjeras, kultūros ir nacionalinio paveldo ministras Piotras Glinskis.

Paklaustas apie pagrindinį M. Dworczyko viešnagės tikslą, P. Glinskis teigė, kad tai yra susitikimas su Lietuvos ministru pirmininku.

„Jis (kancleris M. Dworczykas – BNS) rytoj susitiks su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir tai yra dar vienas gerų santykių tarp Lietuvos ir Lenkijos įrodymas“, - BNS antradienio vakarą sakė Lenkijos vicepremjeras.

Galiausiai apie kanclerio vizitą BNS patvirtino ir Lietuvos premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas, tačiau sakė, kad oficialus jo susitikimas su ministru pirmininku nenumatytas.

„Lenkijos Vyriausybės kanceliarijos vadovas iš tikrųjų rytoj atvyksta, tačiau yra numatytas oficialus jo susitikimas su mūsų kancleriu Algirdu Stončaičiu. Premjero ir Lenkijos Vyriausybės kanclerio oificialaus susitikimo nėra numatyta ir tai atsakymas, kodėl apie tai nebuvo paskelbta premjero darbotvarkėje“, – antradienį teigė T. Beržinskas.

Jis pridūrė, kad nors ministro pirmininko susitikimo su M. Dworczyku nenumatyta, S. Skvernelis užsuks į dviejų šalių kanclerių susitikimą.

„Tiesiog premjeras išreiškė tokį pageidavimą užsukti į tą dviejų kanclerių susitikimą ir paspausti rankas, tokio mandagumo susitikimo“, – tvirtino atstovas spaudai.

Pasak jo, abiejų šalių Vyriausybių kanceliarijų vadovai žada aptarti istorinės atminties klausimus.

„Tai – Zigmanto Sierakausko ir Konstantino Kalinausko palaikų palnuojamas perlaidojimas kitais metais, į kurį kviečiami ir Lenkijos atstovai, Rasų kapinių tvarkymas ir viena iš tų temų – Suvalkų bendruomenės prašymas dėl finansavimo bendruomenės centrui ir vaikų darželiui“, - kalbėjo T. Beržinskas.

Vyriausybė numato 1863–1864 metų sukilimo vadų Z. Sierakausko ir K. Kalinausko perlaidojimą Rasų kapinėse organizuoti kitąmet vasarą. Į šį renginį turėtų būti kviečiamas Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.