Savo garbę ginantis tuometinis Seimo pirmininkas trečiadienį kaip nukentėjusysis liudys Vilniaus 3-iajame apylinkės teisme, kur už šmeižimą teisiamas G.Šurkus. Gegužės 20 dieną laikinasis prezidentas dalyvaus teismo posėdyje ir Vilniaus 2-ajame apylinkės teisme, kur nagrinėjama šmeižtu kaltinamo Liberalų demokratų partijos pirmininko V.Mazuronio byla.

Apklausti A.Paulauską žada ir Vilniaus apylinkės prokuratūra, atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl kitos buvusios Pakso patarėjos - Vitalės Vinickienės veiksmų.

Prokurorė Egidija Belevičienė dienraščiui sakė, kad šioje byloje V.Vinickienė, kaip ir kiti teisėsaugos akiratin patekę R.Pakso šalininkai, kaltinama per visuomenės informavimo priemones šmeižusi A.Paulauską.

Per vieną televizijos laidą V.Vinickienė pareiškė, esą tuometinis Seimo pirmininkas prasidėjus apkaltos procesui ne kartą susitiko su dosniausiu R.Pakso rėmėju Jurijumi Borisovu. Beje, šį teiginį patvirtino ir R.Paksas.

Tuo metu jis pareiškė, kad šie susitikimai - seniai niekam ne paslaptis, nes "apie tai kalba pusė Vilniaus". J.Borisovas tai kategoriškai neigia.

Pasak E.Belevičienės, V.Vinickienė jau apklausta, tačiau ar reikšti jai įtarimus, bus nuspręsta po A.Paulausko apklausos.

"Jis bus apklausiamas kaip prezidentas. Apklausoje dalyvaus prokuroras ir ikiteisminio tyrimo teisėjas. Išsiuntėme prašymą prezidentui liudyti, dabar derinamas apklausos laikas", - teigė prokurorė.

Prezidento kanceliarijos Teisės skyriaus vedėjas Egidijus Rumbutis teigė, kad laikinasis šalies vadovas yra pasiryžęs bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis.

"Laikinasis prezidentas mano, kad reikia eiti į apklausas, todėl liudys ir teismuose, ir prokuratūroje", - kalbėjo E.Rumbutis.

V.Vinickienės byloje numatoma apklausti ir J.Borisovą, gali būti, kad liudyti teks ir R.Paksui. Galimas daiktas, kad įtarimai dėl šmeižto bus pareikšti ir jam.

"Kol kas tyrimas pradėtas dėl konkrečių V.Vinickienės žodžių, o paskui matysime, ar verta jį plėsti", - sakė E.Belevičienė.